Поради обилни валежи е затруднено преминаването в отделни райони на

...
Поради обилни валежи е затруднено преминаването в отделни райони на
Коментари Харесай

МВнР: Обилни валежи затрудняват преминаването в някои райони на Албания

Поради значителни превалявания е затруднено прекосяването в обособени региони на Албания, осведомят от Министерството на външните работи (МВнР).
Вследствие на продължаващите проливни дъждове в Албания са наводнени над 1000 хектара повърхност на територията на община Шкодра. В Лежа дъждовете са предизвикали проблеми с канализацията, като има няколко наводнени квартала.

Заради вълнението на морето, пристанището в Шенджин е спряло всички корабоплавания. В Дуръс са спрени фериботите до Бари, като плаването на дребни плавателни съдове продължава да бъде неразрешено. Във Вльора към момента са позволени плаванията на фериботите, само че има възбрана за дребни лодки и риболовни кораби.

Някои зони в областите Лежа, Шкодра, Корча и Вльора са без електричество, написа Българска телеграфна агенция.

Съобщава се за блокирани от снега високопланински пътни сектори като Тет-Бога, както и за затруднено прекосяване през пътни сектори Тамара-Върмош и Шкодра-Коман, заради срутване на земни маси. Екипи работят по места за разчистване на пътните сектори и за възобновяване на електроснабдяването, пишат още от ведомството.

От Министерство на външните работи припомнят, че при потребност от подпомагане, българските жители могат да се свържат с посолството на страната ни в Тирана на телефон: +355 4 22 32 906 и в извънработно време на номер: +355 4 22 33 155.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04;+359 2 971 38 56 или имейл: [email protected], напомнят още от Министерство на външните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР