Поради липсата на достатъчно количество съвременно оръжие Русия е изпратила

...
Поради липсата на достатъчно количество съвременно оръжие Русия е изпратила
Коментари Харесай

Русия изпрати на фронта в Украйна гаубици, по-стари от президента Путин

Поради неналичието на задоволително количество модерно оръжие Русия е изпратила 152-милиметрови гаубици Д-1 на фронта в Украйна.

Най-старите екземпляри, които помнят за борбите от времето на Втората международна война, са на по 79-години, а най-новите Д-1 са с три-години по-възрастни от съветския президент Владимир Путин, отбелязва порталът Белсат. Агенцията се базира на украинския военно-политически наблюдаващ Олекасдър Коваленко от групата „ Информационна опозиция “. 

Това, че руснаците употребяват 70-годишна техника „ приказва не доста, а съвсем всичко за това, което Русия прави сега в региона на „ реконсервацията “.

„ Как мислите - какво е изхабяването на цевите в тези гаубици и до каква степен са монолитни самите те? Да, съветските военни пропагандисти приказват за някакво „ сталинско качество “. Да де, само че няма те да стрелят с тези вторични първични материали, с вярата, че няма да им пръсне цевите “, разяснява Коваленко.

Експертът изяснява, че усложненията на съветския Военно-промишлен комплекс идва от това, че не може да създава сега, да вземем за пример, ракети от по-нов вид поради наложените наказания. Новите съветски ракети съдържат близо 130 задгранични съставния елемент, които Русия не може да купи заради наложените наказания, а тяхното произвеждане в къси периоди е невероятно.

Според Коваленко, Съветският съюз е създал от гаубиците Д-1 над 2800 екземпляра. В складовете на армията обаче са останали към 700 броя, като не всички от тях са доведени до експлоатационна бойна подготвеност, по тази причина и общият им брой на фронта е много по-малък.

По оценката на украинското военно разузнаване обаче „ макар дефицита на артилерийски оръдия “ Русия няма значителен проблем с ракетите от по-стар вид. Главното разследващо ръководство към щаба на ВСУ прави оценка запасите на Русия с ракети от остарял вид, способни да поразяват цели на територията на Украйна, са за най-малко 3 години.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР