Поради големия медиен интерес, пресцентърът на Прокуратурата на Република България

...
Поради големия медиен интерес, пресцентърът на Прокуратурата на Република България
Коментари Харесай

Ето обвинителния акт срещу Десислава Иванчева

Поради огромния медиен интерес, пресцентърът на Прокуратурата на Република България показва информация за обвинителния акт против кмет, заместник-кмет и някогашен кмет на столичен регион, импортиран в Специализирания углавен съд на 22 август 2018 година Обвинителният акт против Десислава Иванчева, Биляна Христова - Петрова и Петко Дюлгеров е за рушвет в изключително огромни размери, представляващ изключително тежък случай, осъществен посредством изнудване, чрез корист със служебно състояние.

Въз основа на събраните от Специализираната прокуратура доказателства, е открита следната фактическа конюнктура:

На 24.11.2016 година, след извършени частични избори, обвинената Десислава Иванчева положила клетва като кмет на регион „ Младост “- Столична община, а на 09.12.2016г. назначила обвинената Биляна Христова-Петрова за заместител кмет с сектор „ Култура “. От 19.04.2017г. на обв. Христова – Петрова бил предоставен сектор „ Управление на общинската благосъстоятелност и жилищния фонд “ и „ Регистрация и надзор на комерсиалната активност “.

Обв. Иванчева персонално резюлирала преписките и определяла чиновниците, на които ги възлагала за работа. Това довело до закъснение придвижването на голям брой преписки и натрупването им в кабинета на обвинената.

Общият брой на откритите неразпределени преписки при осъществените неотложни процесуално – следствени дейности надвишавал 1000. Преобладаващата част от тях касаели административни процедури, свързани с създаване на строителни обекти на територията на регион „ Младост “ - Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Едно от сдруженията със забавена административна процедура по съобщаване на заповед за одобрение на изменение на проекта за регулация и застрояване /ИПРЗ/ и на работния организационен проект /РУП/ било „ Ваклин груп “ ООД, с шеф Александър Ваклин. Всяка седмица представител на „ Ваклин груп “ ООД посещавал постройката, в която се обитава районната администрация и се интересувал за придвижването на заведената на 16.06.2017г. кореспонденция. Служителите в деловодството съобщавали, че преписката е при кмета на регион „ Младост “- Следствен отдел към окръжна прокуратура и към момента не е резолирана за работа на съответен чиновник.

На 09.10.2017г. от името на сдружението била подадена писмена молба до кмета на регион „ Младост “-СО с искане за предприемане на дейности, а на 18.10.2017г. „ Ваклин груп “ ООД подало заявление за подпомагане и до основния проектант на Столична община, за превъзмогване бездействието на способния орган.

Въпреки по този начин подхванатите дейности, съобщаването на заповедта на основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура продължавало да се бави, заради което на 12.12.2017г. представляващият „ Ваклин груп “ ООД подал тъжба в Административен съд – София град против безмълвния отвод на кмета на регион „ Младост “ – Следствен отдел към окръжна прокуратура. В жалбата е отправено искане за издаване на наложителни инструкции на административния орган по отношение на разгласяването на заповедта от 14.06.2017г. на основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР