Поради глобалното затопляне, през последните няколко години, ледът в Карско

...
Поради глобалното затопляне, през последните няколко години, ледът в Карско
Коментари Харесай

Поради глобалното затопляне, в Русия са регистрирани нови острови

Поради световното стопляне, през последните няколко години, ледът в Карско море се е стопил и са се разкрили нови острови, които били скрити до в този момент под леда.За първи път, нови съветски територии са видяни през 2016 година, при разбори на сателитни фотоси (HiddenTruth.site). Хидрографската група на Северния флот, работеща в състава на експедицията до архипелага Земя на Франц Йосиф, дефинитивно удостовери откриването на пет острова в Карско море.Новите острови се намират във залива Визе, западно от остров Северни, в региона на ледника Вилки.В известие на пресслужбата на Северния флот се споделя: “Площта на обектите варира от 900 до 54,5 хиляди квадратни метра. На новите острови е осъществено топографско изследване, те са разказани в детайли и снимани. ”

 Снимка: МО на Руската федерация
Снимка: МО на Руската федерация На един от новите острови е сложена каменна структура с надпис за откриването му и „ капсула на времето “ – компактдиск със фотоси на директните участници в откриването на острова.
Четете още: В Исландия голям хладилник се е стопил изцяло за 30 години Според РИА Новости, по-рано, в интервала 2015 година – 2018 година, хидрографите на Северния флот са разкрили повече от 30 нови острова, носове и заливи в региона на Земята на Франц Йосиф и в Новата Земя.Новините за новите съветски територии не останаха незабелязани от задграничните медии.Том Рипет, океанограф в английския Университет в Бангор, разяснява за Newsweek: “Откриването на островите, когато ледникът Нансен се стопи, не е изненада, защото ледникът е просто ледена река, пренасяща уплътнен сняг и лед от хълмовете към морето. Докато климатът се затопля, ледниците се топят и се демонстрира земята изпод. ”Според него, това демонстрира ускорение на световното стопляне, изключително в Арктика, където междинната температура към този момент се е повишила с 5 – 6 ° C.Саймън Пендълтън, водещ откривател в Института за арктически и алпийски изследования на Колорадо, споделя пред Newsweek: “В момента, Арктика се затопля два до три пъти по-бързо от останалата част от земното кълбо, тъй че естествено ледниците и ледените шапки ще реагират по-бързо. ”Такива климатични промени способстват за отварянето на нови морски пътища. Затова Русия харчи милиарди за построяването и модернизирането на военни бази на Арктическите острови.Съдейки по наклонността на стопляне, в бъдеще, в съветска Арктика ще бъдат открити още острови.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР