Поради безнадеждност: 4 самоубийства за 15 дни в БосилеградБългарите от

...
Поради безнадеждност: 4 самоубийства за 15 дни в БосилеградБългарите от
Коментари Харесай

Поради безнадеждност: 4 самоубийства за 15 дни в Босилеград

Поради безизходност: 4 самоубийства за 15 дни в Босилеград
Българите от Западните околности в Сърбия са потресени от невижданите самоубийства през последните 15 дни.

За по-малко от две седмици в Босилеград четирима души сложиха завършек на живота си. Общият претекст за съдбовния край е - безизходност.

От началото на този месец се самоубиха четирима поданици на Босилеград - 26-годишният студент Илия К., 52-годишният Стойне Й., 65-годишният Славчо Й. и 70-годишният Радко В. В прощалното си писмо Стойне споделя "безнадежното си състояние и цялостната изолация".

"Подобно нещо не се е случвало за последните 100 години". Това е признанието на най-тиражния ежедневник в Белград.

БГНЕС напомня, че Босилеград е обитаем главно с българи. Градът инфраструктурно и стопански е изцяло изолиран от останалата част на Сърбия. Безработицата измежду младите е съвсем 100 %. Градът се ръководи по един средновековен метод от кмета Владимир Захариев. Той управлява еднолично града от 2001 година. Захариев бе в основата и на задържането на българските лекари преди няколко месеци. Публична загадка е и злоупотребата с безплатното лекуване на локалните българи в българските лечебни заведения. В YouTube портала клипове, на които Захариев е в нетрезво положение са гледани от стотици хиляди. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР