Популярното мобилно приложение за текстови съобщения Уотсап (WhatsApp), което е

...
Популярното мобилно приложение за текстови съобщения Уотсап (WhatsApp), което е
Коментари Харесай

Приложението "Уотсап" повиши минималната възраст за потребителите си в Европа

Популярното мобилно приложение за текстови известия " Уотсап " (WhatsApp), което е благосъстоятелност на " Facebook ", подвига минимално позволената възраст за потребителите си в Европа от 13 на 16 години. Целта е по този начин да се изпълнят новите условия за персоналните данни в Европейския съюз, влизащи в действие от другия месец, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Уотсап " към този момент ще желае от европейските си консуматори да удостоверяват, че са най-малко на 16 години. Това ще става посредством уведомление за нови правила за използването на услугата и политиката на " Уотсап " в региона на персоналната информация. Тази политика ще се реализира от ново юридическо лице - " Уотсап Ирландия ", сдружение с лимитирана отговорност, което ще проработи през идващите седмици.

Не е ясно по какъв начин и дали въобще спазването на възрастовото ограничаване ще бъде проверявано предвид на лимитирания размер данни, който услугата има право да изисква и съхранява.

Компанията майка " Facebook ", която има своя обособена политика в региона на персоналната информация, възприе друг метод, що се отнася до децата в юношеска възраст сред 13 и 15 години. Целта тук също е да се изпълнят условията на идния да влезе в действие нов правилник на Европейски Съюз за отбраната на персоналните данни. " Facebook " желае от децата на тази възраст да посочат родител или аставник, който да даде единодушие те да споделят информация за себе си в обществената мрежа. В противоположен случай не получават изцяло персонализирана версия на обществената мрежа.

Сред другите оповестени промени от " Уотсап " е и тази, че потребителите ще могат да смъкват резюме за съхраняваните за тях данни, като да вземем за пример модела и марката на употребяваното от тях устройство, контактите и групите им и всевъзможни блокирани номера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР