Как да изберем правилните златни инвестиции в IRA

...
Популярността на златото сред инвеститорите през последните години е нараснала
Коментари Харесай

Популярността на златото сред инвеститорите през последните години е нараснала — и има защо. Този благороден метал не само може да се използва за хеджиране срещу инфлацията, но също така може да действа като запас от стойност, за да защити вашето богатство срещу икономическа несигурност. Освен това има много други предимства.

Има много начини да инвестирате в злато, но една популярна опция е да отворите златна индивидуална пенсионна сметка (IRA). Но докато златната IRA може да бъде чудесен начин да се подготвите за пенсиониране, ориентирането в опциите за инвестиране в злато за вашата IRA може да бъде обезсърчително. В края на краищата има различни златни активи, от които да избирате - и всеки има своите уникални предимства и недостатъци, които трябва да имате предвид.

И така, как да изберете правилните инвестиции за вашата златна IRA, за да осигурите дългосрочна финансова сигурност? Това е, което ще проучим по-долу.

Научете повече за инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Как да изберете правилните инвестиции в злато IRA

Преди да вземете каквито и да било решения какво да включите във вашия златен IRA, не забравяйте да направите следното:

Разберете вашите инвестиционни цели

Преди да се потопите в света на златните IRA инвестиции, важно е да определите вашите инвестиционни цели. Търсите ли дългосрочен растеж или сигурен актив? Или искате да се предпазите от загуби поради постоянна инфлация? Разбирането на целите ви ще ви помогне да вземете информирани решения какви златни активи да добавите към вашия IRA.

Не пренебрегвайте ползите от инвестирането в злато. Научете повече тук.

Запознайте се с опциите си за злато

Инвестициите в злато за вашия IRA могат да приемат различни форми и всяка има своите предимства и недостатъци. Ето по-често срещаните опции:

Златни монети: Монетите се купуват и продават лесно, но може да са с по-високи премии или други разходи, като съхранение и застраховка. Някои от по-популярните опции включват американски златни орли, канадски кленови листа и южноафрикански крюгерранд. Златни кюлчета: Златните кюлчета често имат по-ниски премии от монетите и се предлагат в различни размери. Те са идеални за по-големи инвестиции, но могат да бъдат по-малко ликвидни. Подобно на златните монети, те обикновено изискват допълнителни разходи за съхранение и застраховка. Златни ETF: Тези фондове ви позволяват да инвестирате в злато без физическа собственост. Те предлагат ликвидност и по-ниски разходи за съхранение, но включват такси за управление. Акции, свързани със злато: Златните запаси обхващат компании, участващи в проучване, добив, рафиниране или разпространение на злато. Инвестирането в акции, свързани със злато, ви позволява потенциално да се възползвате от представянето на компаниите, участващи в златната индустрия. Въпреки това, тези акции носят по-висок риск от други златни активи поради нестабилността на пазара.

Не забравяйте да претеглите тази информация, преди да вземете решение за актив, който да добавите към вашата IRA злато.

Направете надлежна проверка< /h3>

Трябва също така да проучите репутацията на търговци на злато, рафинерии, компании, свързани със злато, и доставчици на ETF. Потърсете обратна връзка от други инвеститори и проверете за оплаквания, за да можете да вземете информирано решение.

Проверете чистотата, автентичността и съответствието с IRS

Ако решите да закупите физическо злато за вашия IRA , трябва да се уверите, че отговаря на стандартите за чистота и качество на IRS. Златото трябва да бъде най-малко 99,5% чисто, за да отговаря на стандартите на IRS за включване във вашия IRA. За да сте сигурни, че получавате това, за което плащате, не забравяйте винаги да купувате от реномирани търговци и да изисквате сертификати за автентичност.

Разнообразете своите златни запаси

Диверсификацията е ключът към намаляването риск във вашето портфолио, без значение в какви активи инвестирате, и това включва злато. Докато решавате кои активи да включите във вашия златен IRA, може да има смисъл да диверсифицирате своите златни IRA инвестиции, като включите различни видове златни активи, като монети и кюлчета, за да разпределите риска.

Това може да е особено необходимо, ако планирате да инвестирате в активи с по-висок риск, като златни акции.

Помислете за опции за съхранение и попечител

Трябва да съхранявате вашите инвестиции в злато от IRA в одобрен от IRS депозитар. Освен това е важно да изберете попечител, който предлага сигурни опции за съхранение и застрахователно покритие. Таксите за тези видове опции, свързани с попечителство, варират, както и качеството на попечителите, така че не забравяйте да сравните както разходите, така и репутацията, когато избирате един.

Бъдете информирани

Бъдете в крак с пазарните тенденции и факторите, влияещи върху цените на златото. Икономически условия, геополитически събития и валутни колебания могат да повлияят на стойността на вашите инвестиции в злато. Така че, за да изберете правилния, от решаващо значение е да сте в крак с всички подходящи новини, тенденции и информация за тези активи.

Консултирайте се с финансов съветник

В някои случаи, може да е препоръчително да се консултирате с финансов съветник или експерт по пенсионно планиране, преди да вземете значителни решения за инвестиране в злато. Те могат да ви напътстват въз основа на вашето финансово състояние и цели.

Изводът

Изборът на правилните инвестиции в IRA в злато изисква внимателно обмисляне на вашите финансови цели, толерантност към риска и познаване на пазара. Като разберете целите си, проучите различни опции за злато, проверите автентичността и работите с доверен попечител, можете да вземете информирани решения, които ще ви помогнат да осигурите финансовото си бъдеще. И не забравяйте, че ключът към успешното инвестиране е не само изборът на правилните активи, но и редовното наблюдение и коригиране на вашето портфолио, за да се адаптира към променящите се пазарни условия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР