Популярният в Западна Европа и низвергнат в родината си руски

...
Популярният в Западна Европа и низвергнат в родината си руски
Коментари Харесай

Писателят- дисидент Сергей Лебедев: Страхът на тиранина тресе Русия!

Популярният в Западна Европа и отлъчен в родината си съветски публицист Сергей Лебедев показа в столичната книжарница " Гринуич " романите си " Предел на забравата " и " Дебютант ", заяви издателство " Кръг ".

На срещата си с българските си читатели, измежду които са били писателите Георги Господинов и Димитър Кенаров, той е разискал неуспехите на актуалното съветско общество и остро е разкритикувал политика на Путин, както и своите сътрудници писатели в Русия. Според него, с цел да оцелее съветската просвета, има едно морално, антропологично изискване - способността на всеки един от сънародниците му да се огледа с очите на другия, с очите на украинците. " Ако сме способни на това - имаме бъдеще. В срещу случай - не ", е декларирал писателят.

Сергей Лебедев беше измежду първите съветски интелектуалци, напуснали страната си, откакто режимът на Путин атакува преди година Украйна.

" Това, на което сме очевидци от 24 февруари предходната година насам, е израз на страха, който движи съветското общество. Путин се опасява от Украйна и от украинската нация. Това е страхът на тирана, боязън, който го кара да прави чудовищни неща ", съобщи Лебедев.

" На този декор нито една институция или организация в Русия не е споделила твърдо " не " на протичащото се. Дори църквата, която би трябвало да жигосах насилието, резервира безмълвие. Професионалното общество, което изкарва прехраната си със слово, също не сподели нищо. Прекалено дълго убеждавахме другите, че не се опасяваме да приказваме, само че в миг, когато е витално належащо да кажем " не ", ние мълчим ".

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ В LUPA.BG ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ СЪС СЕРГЕЙ ЛЕБЕДЕВ
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР