Популярният певец Криско има врачански корени, научи агенция BulNews.bg. Макар

...
Популярният певец Криско има врачански корени, научи агенция BulNews.bg. Макар
Коментари Харесай

Изненада! Криско има врачански корени, дядо му зазидал в училище „Капсула на времето“

Популярният артист Криско има врачански корени, научи организация BulNews.bg. Макар да е обществено известно, че артистът е от Габрово, става известно че неговата майка Ваня Талева е родом от Враца. Дядото на Кристиан Талев - Данаил Христов, е бил 25 години шеф на професионалната гимназия по превоз в село Борован. След като умрял тяхната къща в селото е била продадена. По-късно родителите му са продали и жилището си във Враца, който се е намирал на бул. „ Демокрация “ против печатницата.
През далечната 1995 година дядото на Криско затворил в една от стените до входа на учебното заведение „ Капсула на времето “, в която оставя обръщение към поколенията. Волята му била тя да бъде извадена през 2018 година На прага на Деня на славянската книжовност и просвета обществено в учебното заведение тя бе отворено. Прочувственото обръщение припомня за просветителното дело от това време и дава насоки за неговото развиване напред в годините, с акцент опазване и запазване на българщината.
„ …Нека срещите сред нашето, Вашето и поколенията випуски на бъдещето да се реализират посредством нашите, Вашите и техните каузи! Нека всички ние, вие и идващите випуски да бъдем хора на делата!... “
Думите на Данаил Христов разплакаха присъстващите на тържеството в учебното заведение. Част от паметния миг станаха и родителите на Криско - Ваня и Радослав Талеви. Те споделиха, че скоро научили за съществуването на „ Капсула на времето “ и с неспокойствие очаквали нейното отваряне.
Синът им Кристиян Талев също бил разчувствуван от новината, само че заради задължения нямало по какъв начин да ги придружи до ръководеното от дядо му учебно заведение. Наследниците на инж. Данаил Христов получиха почетен плакет за заслугите му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР