Популярният месинджър WhatsApp вече дава възможност да споделите информация за

...
Популярният месинджър WhatsApp вече дава възможност да споделите информация за
Коментари Харесай

WhatsApp активира функция за споделяне на местоположение в реално време

Популярният месинджър WhatsApp към този момент дава опция да споделите информация за местоположението си в действително време. Излъчването на географски обозначения е допустимо както за физически лица, по този начин и за цели групи.

" Географските данни са един елементарен и благонадежден метод да кажете къде се намирате. Можете да употребявате местоположението си, с цел да се срещнете с другари, с цел да информирате, че сте в сигурност, или да споделите маршрута си. Тази функционалност е предпазена посредством криптиране и дава опция да контролирате с кого споделяте и в какъв интервал от време го вършиме. Можете да спрете шерването на данни когато и да е или да изчакате, до момента в който не изтече избраното време, което сте задали авансово ", изясняват от компанията производител.

За да стартирате излъчването, би трябвало да отворите чат с контакт или група, да кликнете върху " Добавяне ", да изберете " Място/ Местоположение ". Ще се появи нова алтернатива в менюто " Споделяне на геоданни ". След това би трябвало да посочите какъв брой време да се излъчва и да кликнете върху " Изпращане ". След това всеки участник в чата ще може да види вашата позиция на картата и да следи придвижването ви в действително време. Ако няколко индивида в чата по едно и също време споделят местоположението си, всички те ще бъдат дейни.

Новата функционалност скоро ще бъде налична за Android и iPhone.

Представителите на WhatsApp увериха, че функционалността Live Location ще бъде предпазена посредством извънредно криптиране, както и кореспонденцията в приложението.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР