Популярният български нападател от близкото минало - Валери Божинов, говори

...
Популярният български нападател от близкото минало - Валери Божинов, говори
Коментари Харесай

Божинов преди Звезда - Партизан: Важни са топките и сърцето, а не парите

Популярният български нападател от близкото минало - Валери Божинов, приказва пред сръбската преса преди идното дерби в страната сред Партизан и Цървена звезда. Двата тима се изправят в директен спор за купата на " Райко Митич " в съботния следобяд от 18 часа.Разликата сред двата белградски гранда на върха е тъкмо една точка, като тя е в превес на " гробарите ".

Според Божинов най-важно в тези мачове са " сърцето и топки " и недвижещата мощ са парите.

„ Вечното дерби не се играе, безконечното дерби се печели. Това са едни най-горещите мачове в моята кариера. Не можеш да платиш за това. Ако имаш милиони и милиарди, това е неефикасно. Не може да се купи. Това възприятие не се заплаща. Трябва да имаш чест да играеш за Партизан или Звезда и да си част от дербито. Това е необикновено прекарване. Играчите живеят за такива мачове “, споделя Божинов пред Sportal.rs.

„ Най-хубаво е, когато играеш на цялостен стадион, когато почитателите реват от всички страни. Въпреки че мачът се играе на Маракана, моите „ гробари “ ще са на върха и ще основат същинска атмосфера. Знаеш ли какво споделят, ти не си почитател на Партизан, а обичаш Партизан! Ще има гробари с тима 100%. Този тим заслужава оптималната поддръжка, почитателите го виждат. Чудесно е, че стадионът ще бъде цялостен. Най-важното е да няма проблеми по трибуните, почитателите да създадат празник, който да чества цялостен Белград и цяла Сърбия. Вярвам в успеха на Партизан “, съобщи Божинов.

„ Вярвам, че моят Партизан ще завоюва! И в случай че не може да завоюва, то най-малко няма да загуби. Ако го създадем ще имаме +4 точки и ще сме доста близо. Ще да получим крила да продължим сезона, вярата ще е още по-голяма и шансът за купата да е същият “, добавя българинът.

„ Партизан има огромни финансови проблеми и всички го знаем. Но едно хубаво нещо, което Партизан има, малко други клубове имат - това е треньорът Дуляй. Той е вманиачен! Положително вманиачен “, споделя Божинов.

„ Хората споделят, че черно-белите са късметлии. Не е шанс, а религия. Работиш крепко, тренираш, играеш и най-после се отплаща по един или различен метод. Не е просто шанс. Ако оставите сърцето и душата си на терена, би трябвало да бъдете възнаградени. И за това, отлично на Дуляй, той заслужава огромно почитание. В сложни условия, където евентуално играчите не получават постоянно заплати, той държи всичко под надзор и ги стимулира. Той сътвори страхотна връзка с тях и с почитателите. Той заслужава още веднъж да завоюва дербито, да завоюва купата и да води Партизан в Шампионската лига. Пожелавам му го от сърце “, заключи Божинов.

" Вероятно качествата на играчите на Партизан не са толкоз положителни, колкото на Звезда, само че момчетата демонстрират цялостна мотивация и отдаденост. Те потвърждават, че не е значимо какъв брой ти заплащат, че е доста по-важно да имаш по-г
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР