Популярните лица носят по-голяма отговорност за поведението си на пътя,

...
Популярните лица носят по-голяма отговорност за поведението си на пътя,
Коментари Харесай

Илия Тодоров: Популярните хора носят по-голяма отговорност за безразсъдното си поведение на пътя

Популярните лица носят по-голяма отговорност за държанието си на пътя, тъй като доближават до повече хора. Това разяснява в " Денят стартира " Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите в произшествия.

Ако страната има предпочитание да се оправи с този проблем, има всички запаси, разяснява Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, също посетител в студиото.

" Оправдания от сорта на " не карала тя колата " и така нататък демонстрират една доста огромна отпадналост от страната да страната и институциите да се оправят с този проблем ".

Според Тодоров нарушаванията не са станали повече, просто интернет и приложенията са по-достъпни.

" Именно тази досегаемост води до това, че се дава неприятен образец, за безотговорност. Винаги фрагментите са били доказателство в съда и можеш да бъдеш наказан въз основата на фрагменти от видеорегистратор, от телефон. По-трудно е със скоростта, само че всичко останало - шофиране без колан, дрифтене - прокуратурата може да се самосезира от тези фрагменти, всеки жител може да подаде сигнал ".

Според Диана Русинова на огромна част от обществото това държание му харесва - доказателство са десетките сходни клипове онлайн.

" Там в мненията в случай че някой направи забележка и най-добронамерено каже: " Това е рисково, даваш неприятен образец ", изпод стартират едни обиди и квалификации какъв си бил и какъв не ".

Най-надеждният вид за тестванията за опиати е количествен аршин - да има граници, сходно на алкохола, разяснява Илия Тодоров.

" Въпросът е, че в случай че се вкара оптималната граница, както е с алкохола, всички вещества с медикаментите ще останат под чертата и дрегерите няма да пищят на тях. Това ще бъде и допустимо най-обективният аршин за наказването ".

Според Русинова страната не прави нищо по въпроса - специалисти предложили да се създаде цяла стратегия за работа с рискови водачи, само че не можело да се намерят 73 000 лева

" Алкохолизмът е болест и множеството хора подлежат на лекуване в естествените страни, а не им ръкопляскат по пътищата ", сподели тя.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР