Популярни приложения като PayPal, Venmo и Cash App не са

...
Популярни приложения като PayPal, Venmo и Cash App не са
Коментари Харесай

Предупреждение от САЩ: Не дръжте парите си дългосрочно в приложения за разплащане

Популярни приложения като PayPal, Venmo и Cash App не са добър избор за дълготрайно предпазване на средства, тъй като са уязвими при положение на рецесия, предизвести американското Бюро за финансова отбрана на потребителите (CFPB), представено от АП.

Контекст : Небанковите цифрови платформи и P2P приложенията за разплащане получиха огромна известност през последните няколко години. Те неведнъж оферират по-изгодни условия и по-добри функционалности спрямо приложенията на обичайните банки. Освен това и те се популяризират доста интензивно.
 Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?
Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?

Приближаваме ли се към завършек на физическите документи?

Това не са обичайни банкови сметки и в американския случай Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите не постоянно ги пази при положение на паническо изтегляне от дадената платформа (т.нар bank run).

Детайли : От CFPB показват, че над 75% от пълнолетните американци са употребявали приложение за разплащания, като процентът при младите е още по-висок. Обемът на транзакциите през 2022 година е бил към 893 милиарда $ и се чака да доближи 1,6 трлн. $ до 2027 година
 Страните от БРИКС основават обединен онлайн портфейл
Страните от БРИКС основават обединен онлайн портфейл

С приложение на смарт телефон ще се заплаща във всякоа от страните, без значение от валутата по сметката

Проблемът при редица американски платформи е, че те задържат и влагат парите на потребителите си при по-слаб надзор спрямо обичайните финансови институции. Често в общите условия не е ясно написано какво се случва, в случай че дадената компания банкрутира, а застраховането на средствата изисква спомагателни стъпки от страна на потребителя - там, където това изобщо е допустимо.

" Докато платежните приложения не бъдат проектирани по този начин, че автоматизирано да трансферират салдата в застрахованата сметка на потребителя, може да се наложи потребителите да подхващат дейности, с цел да трансферират салдата си, съхранявани в платежните приложения ", акцентират от CFPB.

У нас : От Phyre на компанията Paynetics, един от известните виртуални портфейли, чиято платформа се употребява и от други компании,, че съхраняват парите на потребителите в т.нар " защитни банкови сметки ", върху които не може да се постанова запор и да се прави наложително осъществяване за отговорности на компанията и при банкрут не стават част от масата на несъстоятелността и са предпазени на 100%, а не до 100 000 евро, както е при депозитите.

Revolut, от своя страна, към този момент закупи банков лиценз в Европейски Съюз - с всички свързани с това отбрани за потребителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР