Популярната хостинг услуга за GIF-изображения Gfycat ще престане да съществува.

...
Популярната хостинг услуга за GIF-изображения Gfycat ще престане да съществува.
Коментари Харесай

Хостингът за GIF-изображения Gfycat ще спре да работи на 1 септември — всички гифове ще бъдат изтрити

Популярната хостинг услуга за GIF-изображения Gfycat ще престане да съществува. Компанията притежател на услугата Snap разгласи желанието си да затвори уеб страницата и да отстрани цялото качено от потребителите наличие.

„ Услугата Gfycat приключва своята работа. Моля, запазете или изтрийте вашето наличие, като посетите gfycat.com и влезете в акаунта си. След 1 септември 2023 година всички данни, съхранявани на уеб страницата, ще бъдат изтрити “ — това гласи известието на основната страница на уеб страницата.

Новината за идната гибел на Gfycat не беше изненада за мнозина, които се пробваха да употребяват услугата през последните месеци. През май онлайн-медиите оповестиха, че Snap е пренебрегнал окончателния период за деяние на SSL-сертификатите на уеб страницата, заради което той краткотрайно е бил недосегаем за множеството консуматори.

Впрочем, данните за спирането на Gfycat се появиха доста по-рано — в Reddit през последните месеци недоволствата по отношение на качеството на услугата понижиха, преди окончателното известие.

Причината за затварянето не е известна сигурно. Самата Snap към момента не е коментирала решението си. Трябва да се означи, че компанията закупи Gfycat едвам предходната година. Потребителите, които съхраняват изображения на хостинга, би трябвало да се погрижат за наличието си и да реалокират файловете си на други платформи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР