Популярната диетоложка д-р Людмила Емилова реагира остро срещу все по-популярния

...
Популярната диетоложка д-р Людмила Емилова реагира остро срещу все по-популярния
Коментари Харесай

Д-р Емилова би тревога: Кетоновата диета е опасна, води до инфаркт, инсулт, ослепяване

Популярната диетоложка доктор Людмила Емилова реагира остро против все по-популярния диетичен режим – кетоновата диета. Тя е извънредно нашумяла в цяла Европа, в това число и у нас. Според доктор Емилова обаче приема на толкоз доста скотски мазнини може да се окаже съдбовен за организма. В изявление, оповестено във вестник „ Уикенд “, Емилова предложи на хората, които са на Кетонова диета, час по-скоро да я прекратят, преди да се е случило нещо неприятно с тях.

„ Всяка година излизат нови диети на мода. През последните месеци много българи залагат на кетоновата диета. Изобщо не им я предлагам. Научно потвърдено е, че тя мощно поврежда здравето. Надявам се, че ще бъде заменена с нова. Обикновено по този начин става – беше на мода диетата на Аткинс за намаляване – банкет най-вече на скотски храни, след това тази на Дюкан – страховит взрив направи този сътрудник французин, макар че имаше доста запаси и рецензии към режима “, споделя доктор Емилова.

„ Кетоновата диета е нездравословна, тъй като се одобряват прекалено много скотски мазнини. Създава се среда от ацетон, кръвта и урината стават кисели. Всички химични и нехимични процеси в организма стартират да се правят в една мощно кисела среда, което въобще не би трябвало да се позволява.

Киселата урина води до обособяване на кристали и формиране на камъни в бъбреците, камъни в жлъчния мехур. Мазнините пък водят до запушването на артериите, респективно до инфаркт, инсулт, ослепяване. Увреждат се дребните артерии на бъбреците. Стига се до бъбречна непълнота. Колкото по-дълго време се ползва такава диета, толкоз по-тежки са последствията за индивида.

Може да се стигне и до ампутация на крайниците. Вече познавам няколко българи, които съществено пострадаха от този режим “, сигнализира Емилова.

Тя не отхвърля, че с Кетоновата диета бързо се смъкват килограми. Според нея обаче цената за здравето е жестока. „ Иначе да, бързо се смъкват килограмите, което множеството хора целят. Тава е по този начин, тъй като животинските артикули не съдържат въглехидрати, само че пък се повреждат органите. В момента много българи са на кетонова диета. Дори млади мъже, които нямат сериозен проблем с тежестта, я практикуват. Дано се осъзнаят по-рано и прекратят това безумие “, споделя доктор Емилова.

Срещу кето-диетата възразяват от дълго време и редица други експерти по хранене.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР