Попредложение на кмета на Русе пено Милков общинските съветници ще

...
Попредложение на кмета на Русе пено Милков общинските съветници ще
Коментари Харесай

Кметът внесе за гласуване в ОбС строежа върху общински имот на водно-рехабилитационен център

Попредложение на кмета на Русе пено Милков общинските съветници ще гласоподават дали да се уредибезсрочно безплатно право на строежза създаване на Водно-рехабилитационен център. Площтана парцела, който е собтвеност на Община Русе, е 6627 кв. м.

С стимулирано искане,постъпило в Община Русе, фондация „ Александър Русев “е декларирала капиталов интерес за създаване в поземления парцел на Водно-рехабилитационен център„ АлександърРусев “, при изискванията на учредено съгласно ЗОС безплатно и безсрочно право на градеж в интерес на фондацията. Фондацията-заявител е основана пред 2016 година, и е избрана за осъществяване на активност в социална изгода. Съобразно настоящия организационен акт на фондацията-заявител, същата има за главен предмет на активност, и цели, развиване на плувните спортове; подкрепяне и реализиране на водно-терапевтична и водно-рехабилитационна действия за деца и възрастни с увреждания. Съобразно изложеното в подаденото стимулирано искане, фондацията дава безвъзмездни водни занимания с лечебна и рехабилитационна устременост на 100 деца с увреждания, при направен времеви график, в басейн, находящ се в постройката на спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ – гр. Русе. Предвид лимитираното време, в което е несъмнено използването на басейна; невъзможността за разширение на времевата рамка за прилагане на водното оборудване, и обусловените от изложеното отрицателни трендове за ограничение броя на децата, нуждаещи се от предоставяните от фондацията профилирани услуги, на интензитета на последните, фондацията желае да построи профилиран водно-рехабилитационен комплекс в общинския урегулиран аграрен парцел, при изискванията на учредено по реда на ЗОС безплатно и безсрочно право на градеж, в който да могат и да се дават пълноценни водно-терапевтични и водно-рехабилитационни услуги на деца и възрастни, с вродени или добити трайни увреждания, или на такива, които се нуждаят краткотрайно от възстановителни водно-рехабилитационни занимания по здравно наставление, избрани и като обществени услуги, според член 15, т. 1 и 4 от ЗСУ.

С оглед на влезлия в действие проект за застрояване, и създаденото от фондацията-заявител прединвестиционно изследване, се планува построяването на постройка с размери 30 /53 метра и височина до 10 м. За потребностите за създаване на водно-рехабилитационния център е належащо основаване право на градеж за създаване на постройка със застроена повърхност, разпределена по надземни етажи както следва:

Първи етаж – 1600 кв. м.

Втори етаж – 900 кв.м.

Предвидено е постройката да бъде със партер с повърхност от 1300 кв.м., при което общата повърхност на градежа, включваща надземни етажи и подземно равнище, се равнява на 3800 кв.м. Предвидено е построяването на прилежащи тротоари, паркинг и пътища, обслужващи постройката, с обща повърхност от 1435 кв.м.

Предвиденият за създаване водно-рехабилитационен комплекс е извънредно нужен за полагане на съответна грижа за нуждаещите се лица на територията на Община Русе, и освен, посредством основаване на съвременна и съобразена с потребностите на децата и възрастните с увреждания материална база.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР