Попитан как оценява антикорупционния законопроект на БСП, където е предвидено

...
Попитан как оценява антикорупционния законопроект на БСП, където е предвидено
Коментари Харесай

Румен Радев: Съгласен съм президентът да назначава председателя на новия антикорупционен орган

Попитан по какъв начин прави оценка антикорупционния законопроект на Българска социалистическа партия, където е планувано президентът да назначава ръководителя на антикорупционния орган, президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила разяснява пред публицисти, че корупцията е извънредно значима тематика за България, само че битката против нея не може да става единствено с предварителна защита.

Тя е значима, несъмнено, само че са не по-малко значими следствието, обвиняването и наказването, уточни президентът. Президентът чака сложен метод, който да включва всички нужни ограничения. Съгласен съм с това предложение президентът да назначава ръководителя, не съм се произнесъл какъв би трябвало да бъде тъкмо органът - това е въпрос на бъдещи диспути, само че хубавичко, съгласно мен, институционална логичност в действителност диктува той да бъде назначаван с присъединяване на президента, уточни Радев. Как можем да си представим, че парламентарното болшинство ще избере този човек и ще бъде ли той в положение да проверява държавното управление, в случай че то е излъчено от същото това парламентарно болшинство - няма логичност, разяснява президентът.
12
Попитан за оценката му за двата антикорупционни проектозакона - на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ, президентът разяснява, че единият е фокусиран върху предварителна защита и профилактика, а другият повече върху следствие и обвиняване. За мен би трябвало да има такива ограничения, които да обгръщат всичко това, и в един закон, и да има и съответните структури, които да го правят, разяснява президентът.

На въпрос какво ще предложи на политиците, накъде да насочат вниманието си поради започващия политически сезон, Румен Радев сподели, че във всички сфери се чака законодателство, което да дава отговор на публичните упования, и да се прави по този начин, че да има време обществото да се среща с това, което се предлага, да има публично разискване и диспути. Фокусът сега е антикорупцията, това ще бъде и тематиката на идващият Консултативен съвет за национална сигурност на 9 октомври, уточни президентът Радев.
12
Вече го споделих от дълго време - това че болният ще си скъса диагнозата, не значи, че ще оздравее. Мисля, че отчетът на служебното държавно управление беше реален. Този сега предлага да лекуваме армията със самовнушение, разяснява президентът Радев поправения отчет за положението на защитата и въоръжените сили за 2016 година. Държавният глава взе участие през днешния ден в откриването на новата образователна година във Военната академия "Г.С.Раковски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР