Попитахме двама специалисти за предимствата и недостатъците на единия и

...
Попитахме двама специалисти за предимствата и недостатъците на единия и
Коментари Харесай

​Хомеопатия или антибиотици в сезона на вирусите и гриповете?

Попитахме двама експерти за преимуществата и минусите на единия и на другия способ за лекуване.

При всеки болен вируса или грипа протичат по друг метод. Хомеопатията тук може да бъде доста ефикасна, споделят лекари.
Д-р Райна Томова - клиничен хомеопат: Разглеждаме пациента като едно цяло. Не ни интересува единствено моментното му положение. Няма по какъв начин, даже в сезона на грипа другите пациенти да си излязат от моя кабинет с една и съща рецепта.
Хомеопатията обаче не може да излекува пациента, когато получи затруднения в хода на едно вирусно заболяване.

Д-р Захаринка Гочева - педиатър и общо практикуващ доктор: Антибиотикът си има своето място в нашата процедура по простата причина, че не е измислено нищо по-мощно на този стадий в международен мащаб. При една бактериална зараза в 99,9 на 100 от случаите хомеопатията няма да ни свърши работа. Говорим за бактериална пневмония, бактериален менингит, перитонит.
Тя обаче може да обезврежда вредата от антибиотиците. Затова лекарите хомеопати предлагат двата метода на лекуване да се употребяват дружно за по-сигурен и по-бърз резултат.

Д-р Райна Томова - клиничен хомеопат: И освен след антибиотик, само че аз бих го изписала взаимно с антибиотик и съм го изписвала тогава, когато съм имала пациенти с пневмония да вземем за пример.
Такива пациенти се възвръщат доста по-бързо.

Хомеопатията може да се употребява единствено при започване на вирусното заболяване, само че в случай че се стигне до затруднения е по-добре антибиотика да се комбинира с пробиотици.

Д-р Захаринка Гочева - педиатър и общо практикуващ доктор: За мен хомеопатията е помощно средство, при първични признаци, при леки случаи, при добра имунна система.
Добре е, когато се ползва антибиотично лекуване, да се направи антибиограма, с цел да се избере най-ефективният медикамент, споделят лекари. В множеството случаи обаче не се прави и се изписва антибиотик с широкоспектърно деяние, с цел да не се утежни болния.

Д-р Захаринка Гочева - педиатър и общо практикуващ доктор: Те се изхвърлят през бъбреците и черния дроб, само че би трябвало да приемате три антибиотика по едно и също време или да ги приемате с големи количества алкохол, с цел да се получи съществено увреждане на бъбреците и черния дроб.
Силата на хомеопатията лекари дефинират в това, че употребява ниските дози на дейното вещество и подтиква личната реактивност на организма, тъй че той да може да се оправи при болестно положение. Специалистите изясняват, че хомеопатията е значима за профилактиката и възобновяване след заболяване и пречи вирусната зараза да докара до затруднения.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР