Попадение на Райън Фрейзър в 6-ата минута осигури на Шотландия

...
Попадение на Райън Фрейзър в 6-ата минута осигури на Шотландия
Коментари Харесай

Ранен гол остави Шотландия на върха

Попадение на Райън Фрейзър в 6-ата минута обезпечи на Шотландия триумф с 1:0 над Чехия и добър задатък от 4 точки на върха в класирането на група 2 от Лига " В " в Лигата на нациите. " Гайдарите " в огромни интервали от мача отстъпваха на противника си, само че отбраната се показа устойчиво и имаше съществена заслуга за успеха.

Шотландия е в сериозен напредък. Тимът първо отстрани Израел след дузпи и се класира за финалния плейоф за Евро 2020, а по-късно победи Словакия с 1:0 в Лигата на нациите. Чехите бяха втори преди днешния мач и остават на тази позиция.

Селекционерът на Шотландия Стийв Кларк гласоподава доверие в офанзивата на Райън Фрейзър и Линдън Дайкс, подкрепяни по фланговете от Грег Тейлър и Стивън О'Донъл.

Матей Видра беше единственият чист нападател в стартоеия състав на Чехия. Лукаш Масопуст, Владимир Дарида и Лукаш Провод също имаха най-вече офанзивни функционалности.

Мачът стартира съвършено за домаините. Те откриха резултата още в 6-ата минута след подаване на Дайкс и прецизен удар на Фрейзър, койото пусна топката около Томаш Вацлик. В средата на полувремето Ондрей Челустка получи контузия и беше сменен от Давид Ховорка.

В 23-ата минута малко не стигна на Видра да засече центриране на Владимир Цуфал, а в 31-ата чехите желаеха дузпа за нарушаване против Томаш Сучек, само че реферът Феликс Цвайер подмина обстановката. Малко преди почивката Райън Фрейзър като по знамение не се разписа за повторно след удар с глава.

Чехите натиснаха през втората част, само че Видра не съумя да приключи с гол най-хубавите им офанзиви. В 50-ата минута той беше изведен от Ян Борил, само че шутира доста неопределено, а в 54-ата негов удар не затрудни Дейвид Маршал.

До края чехите имаха значително положения, само че ги пропиляха. Домакините пък можеха да вкарат и втори гол, само че Оливър Макбърни уцели гредата.

Лига на нациите, Лига " В " - група 2:

ШОТЛАНДИЯ - ЧЕХИЯ 1:0 (1:0)
1:0
Р. Фрейзър (6)

Лига на нациите 4 кръг, сряда 14 октомври  Шотландия 1:0краен резулат  Чехия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР