Поп-фолкът продължава да е най-слушаната музика сред младите хора в

...
Поп-фолкът продължава да е най-слушаната музика сред младите хора в
Коментари Харесай

10-те поп-фолк хита на лято 2013

Поп-фолкът продължава да е най-слушаната музика измежду младежите в България. Това демонстрира национално представително изследване „ Българската юноша 2013 “, направено от Националния център за проучване на публичното мнение (НЦИОМ). За последните 8 години делът на младежите, които слушат поп-фолк е намалял с 13%, като в този момент е 41%, което не повлиява на общата картина това да е най-слушаната музика у нас. На второ място измежду най-предпочитани стилове измежду младежите, с 25% е рок музиката, а на трето поп музиката. Но това по-скоро не е вест, а удостоверение на очевидното. Това са резултатите, желае ли ни се или не. Въпреки че някои биха „ цъкали “ с език и негодували против чалгаджиите ситуацията е такова.

А неприятно няма. В глобализирания свят, в който живеем, в изискванията на народна власт, всеки е свободен самичък да избира каква музика да слуша. И порицаването, на която и да е музика, демонстрира единствено, че обществото ни не е задоволително дорасло. А светът е пъстър. С настъпването на първите септемврийски дни, от ден на ден се усеща, че лятото си отива. И идва време да се направи броене на най-харесваните песни.

Този сезон, както и през цялата година до момента най-активните поп-фолк реализатори са: Галена, Анелия, Андреа и Емилия. Те естествено вземат участие с песни в десетката. Сред най-предпочитаните композиции това лято са и части на Преслава, Джена, Малина и Мария. Сред 10-те са и два дуета – на Анелия и Преслава и Тони Стораро и Фики. Песните са подбрани на база гласовете, които поп-фолк феновете дават за любимците си в класацията на музикалния уебсайт Меломан.бг през последните три месеца. Песните са подредени случайно и не са разположени във тип на ранглиста.

Анелия – Искам те обезумявам

Галена – Дай ми

Андреа – Никой различен

Анелия и Преслава – Няма да съм друга

Малина – Ако ще да звъниш

Джена – Кой ме събра с тебе

Преслава – Скоро

Емилия – Ти си ми

Мария – Любими ръце

Тони Стораро и Фики – Кажи ми като мъж

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР