Понякога любовта не е достатъчна. Нито пък е по-силна от

...
Понякога любовта не е достатъчна. Нито пък е по-силна от
Коментари Харесай

Лъжата убива любовта бавно, но сигурно

Понякога любовта не е задоволителна. Нито пък е по-силна от лъжата. За страдание една от най-големите виновници за неуспехите във връзките е лъжата.

Лъжата убива първо доверието, а по-късно и любовта. Понякога е скрита зад усмивка, която ни е толкоз обичана, че заслепява истината. Но рано или късно лъжата постоянно става ясно. Колкото и  да се опитваме да я скрием или пък да отхвърляме да я приемем – тя е тук. И към този момент е почнала да разрушава връзката, в която се намираме и към която хранехме огромни очаквания.

Ето какво да направиш, когато мислиш, че сътрудникът ти те лъже

 

Конфронтирайте го с доказателства

Когато лъжите на твоя сътрудник преминат всевъзможни граници и се трансфорат в наложителна и естествена част от неговото всекидневие е време да се намесиш и да сложиш завършек на този фарс. Преди да разкриеш всичките му неистини би трябвало да се увериш, че разполагаш с задоволително улики и доказателства, с цел да не може да се избави още веднъж с оправдания или да изкара теб отговорна. Вместо да чакаш подобаващия миг, който по този начин или другояче няма да настъпи, по-добре му съобщи намерено, че би трябвало да си поговорите.

Не губи честността си

Мисълта, че някой, на който си се доверила изцяло и в който си вложила толкоз  емоции и обич те е лъгал редовно, е ужасяващ. Но това никога не би трябвало да те трансформира и да повлияе на твоята откровеност и честност. Може би има сериозна причина, заради която го прави или може би не е желал да те нарани. Не позволявай на лъжите му да убият способността да се доверяваш, тъй като това ще бъде пагубно за бъдещите ти връзки с хората и противоположния пол.

Постави под въпрос задачите на вашата връзка

Трябва да признаем, че от време на време, когато твоят сътрудник те лъже, това не значи, че не те обича. Може би е позволил неточност, която е осъзнал. Готова ли си да му простиш? Готова ли си да му дадеш втори късмет в името на любовта ви? Ако в действителност не искаш това да е краят, елементарни му. Но постоянно си имай едно на разум.

Не се доверявай сляпо  на никого в този живот. А в случай че забележиш смяна в него, тогава шансът, който му даде не е бил безрезултатен. Но в случай че продължи с лъжите си и всякога, когато го хванеш да лъже, стартира да се оправдава и да се моли за амнистия – прекъсни този измамлив, отровен кръг. Лъжата постепенно убива любовта. Независимо какъв брой същинска е тя. Защото от време на време любовта не е по-силна от лъжата и огорчението от нея.

Бъди смела

Ако се сблъскаш с лъжите на колегата си, виж дали той в действителност се разкайва и се срами. В никакъв случай не омаловажавай лъжите му, още повече, когато те са те наранили. Твоите усеща са доста значими, скъпа. И в случай че скриеш това от него и се престориш, че нищо не е случило, а вътрешно те боли, се обричаш на горест.

А не си заслужава. Лъжите му ще разрушат връзката ви. От която и страна да го погледнеш, най-хубавото решение е да бъде смела и да се изправиш против него. Кажи му, че няма да толерираш сходно отношение и в случай че желае да бъде с теб ще би трябвало да се промени. А и това го огромна степен дефинира какъв брой мощна е любовта му към теб.

Няма потребност да споделяме, че лъжата е за слабаците, а мощните хора приказват право в очите и постоянно истината. Може би не съществува човек на света, който най-малко един път през живота си да не е излъгал. Дори и да е незначителна и дребна, въпреки всичко е неистина. Както и множеството хора се оправдават, когато лъжат, наричайки лъжата „ благородна “. Отново безсмислено опрощение.

Лъжата няма форми и типове. И тя не е красива. И е за предпочитане да се заобикаля, само че уви – през днешния ден участва съвсем при всички двойки.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР