Понякога купуваме повече храна, отколкото можем да изядем и поради

...
Понякога купуваме повече храна, отколкото можем да изядем и поради
Коментари Харесай

Храни, които може да ядете след изтичането на срок на годност

Понякога купуваме повече храна, в сравнение с можем да изядем и заради тази причина, постоянно виждаме, че срокът им е изминал. При някои това е проблем, само че други можем да консумираме и малко след този интервал. Защо това е по този начин? Вижте лист с храните, които можете да ядете и след приключване на периода им на валидност.
1. Замразени артикули – доста зеленчуци и плодове се замразяват съзнателно, с цел да се удължи периода им на валидност, ето за какво, в случай че имате пакет замразена храна, бъдете спокойни, че може да го консумирате и след заветната дата.
 Колко време устоя отвореният зехтин? Колко време устоя отвореният зехтин?
Със своя жълт или зелен нюанс, баланс на плодови и пикантни усети и широкоспектърна приложимост, зехтинът е доста скъп за всяка кухня...
2. Шоколад – би трябвало да се съхранява на изсъхнало място, с оптималната температура от 20 градуса. Той може да издържи доста след периода на валидност. Понякога се образуват тъничък бял пласт върху шоколад – това не значи, че е негоден. Това е реакция при шоколада, която е изцяло безвредна и можете да си хапнете обичаното прелъщение без терзание.
3. Паста – в случай че я съхраняват на хладно и изсъхнало място, за нея няма проблем да издържи доста след периода на валидност. Важно е пакетът да не е отворен, тъй като ще загуби вкусовите си качества.
4. Пакетирани – всички тези сладки, соленки и чипс, с които зареждаме шкафа вкъщи, само че от време на време забравяме или просто нямаме време за тях. Препоръчително е да изхвърлите, в случай че усетите, че миришат неприятно. Иначе, даже да ги отворите седмица-две след периода им на валидност, няма проблем да си ги хапнете.
5. Прясно мляко – в случай че държите млякото в ледник непрекъснато и е пастьоризирано, то може да издържи по-дълго от избрания период. Важно е да го държите откъм гърба, където температурата е най-ниска, а не начело или на вратата на хладилника.
 8 храни, които самоуверено можеш да консумираш даже след приключването годността им 8 храни, които самоуверено можеш да консумираш даже след приключването годността им
Всеки артикул в магазина има период на валидност. И всички ние обръщаме внимание на това, като че ли производителят не може да сбърка или посоче...
6. Зеленчуци и плодове – правилото при тя е, че можете да ги консумирате, стига не са изгнили, с противен мирис и тип. Иначе няма проблем. Осведомете се и кои плодове и зеленчуци би трябвало да се държат в ледник и кои не.
7. Консерви – в случай че ги държите на хладно, изсъхнало и мрачно място, може да си хапнете консерва много време откакто сте я закупили. Храната в нея няма да се скапе, даже да е минало повече време от покупката. Както виждате, значимо е съхранението на продукта.
8. Хляб – даже да е по-сух, отново е кадърен за ястие, без значение какво написа на опаковката му. Важно е да няма плесен. Трик за удължение периода на валидност на хляба е, като го държите в хладилника. Ще бъде по-студен, само че ще е кадърен за приложимост.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР