Понякога, колкото и да обичаме котката си, се оказва, че

...
Понякога, колкото и да обичаме котката си, се оказва, че
Коментари Харесай

Как да намеря нов дом за котката си?

Понякога, колкото и да обичаме котката си, се оказва, че не може да я задържим вкъщи. Това е печален миг за всички, само че се случва. В такива случаи всеки котешки притежател, който държи на своя питомец, има една съществена мисъл – да обезпечи нов, освен това добър собственик за своето животно, както и хубави условия на живот.

Защо се постанова да се разделим с котката си?

Много честа причина за това е появяването на алергия към котката. Дали алергичните признаци ще се появят при нас, или при различен член на фамилията – няма значение. Решението е едно – животинката не може да остане повече вкъщи ви. Най-често подобен процес на събитията се случва при коте с дълъг косъм, само че освен дългокосместите котка подготвят към алергия.

Също от време на време се постанова разлъка и намиране на нов дом за домашната котка, когато се появи нов член на фамилията. При раждане на бебе родителите и роднините постоянно се опасяват точно от алергия, само че и от други заболявания, които може да се предадат на детето. Както и то да не бъде одрано, ухапано или пък да налапа косми от косматия любим. Дори да не са основателни всички тези опасения, просто се взима решение питомецът да към този момент да не живее в жилището.

Може да се наложи да търсим нов дом на котката, в случай че ни предстоят чести пътувания и не можем а се грижим за нея, както и при враждебно общуване с други домашни любимци.

Как да намерим нови стопани за котката?

Първа стъпка – пуснете разгласи в раздел Подарявам

Във всички уеб сайтове за продажба и пазаруване на артикули има раздел „ правя подарък “, като там ще откриете и бранш „ домашни любимци “. Пуснете публикация със фотоси и изложение на обстановката с вашия любим, като категорично споменете, че държите новият собственик на животинката да е благ, добър и грижлив.

 Котешка катерушка

Съветваме ви да ревизирате добре искащите да приютят вкъщи си вашата котка. Проведете най-малко няколко диалога, а в случай че може, направете си и няколко срещи. Ако сте сигурни, че сте разкрили верният човек, обяснете му всичко за навиците и особеностите на вашия питомец и може да го изпратите в новото му семейство.

Погрижете се с него да бъдат познатите му движимости, обичаната му играчка, може би някое оборудване за катерене или котешка къщурка. Така котето ви по-бързо ще свикне в непознатата конюнктура.

Втора стъпка – разлепете разгласи в зоомагазините

Не е нужно да бездействате, до момента в който чакате някой да се обади по обявата ви, че подарявате котка. През това може да съставите прекрасен текст, съпроводен от фотография, и да го разпечатате на харти. Отново обяснете, че подарявате коте, заради неспособност повече да го задържите вкъщи.

Помолете притежателите на зоомагазините в града ви да закачи обявата ви на очевидно място. Може също да попитате за сходна услуга и във ветеринарните лечебници. На тези места хората обичат животни и ще оказват помощ на драго сърце на вас и животинката ви в търсенето на нови притежатели. Задължително оставете не саво телефон за контакт, само че и мейл, обществена мрежа или различен различен метод, с цел да могат искащите да се свържат с вас по разнообразни канали.

Публикувайте известие в обществените мрежи

 Кутия за котки

Това е един от най-ефективните способи за намиране на нови притежатели на домашно животно, което повече не може да остане вкъщи. Пуснете известие на личния си профил и в разнообразни тематични групи.

Тук други другари на животните ще репостнат вашия пост и по този начин шансът ви ще е доста по-голям да откриете доброжелателен човек, който да се грижи в бъдеще за вашата котка. Може да качите освен текст и фотоси, само че и видео – огромно преимущество пред останалите способи за търсене на нов дома за питомеца ви.

Ако търсите нов дом за котка, може да я публикувате при тези разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР