Понякога, когато сте силно уморени, особено в резултат на продължително

...
Понякога, когато сте силно уморени, особено в резултат на продължително
Коментари Харесай

Усещате ли постоянно едно неприятно изтръпване на ръцете: Ако да, то това е признак, че нещо не е в ред и трябва да се вземат мерки

Понякога, когато сте мощно изтощени, изключително вследствие на дълготрайно повдигане на тежки предмети, чувствате пръстите на ръцете си като изтръпнали. Такова „ мравучкане “ ще изчезне откакто се наспите или след прекрасен масаж на цялото тяло.
Но в случай че не умората е причина, то изтръпването алармира за мъчително положение на организма ви!
То може да е породено от липса на по този начин нужните витамини E, B1, B6 и B12 и се показва в изтръпналост на пръстите на лявата ръка или на целия ляв крайник.
Какво да вършиме – наваксайте дефицита на витамини, само че след консултация със експерт, с цел да не превишавате дневната доза.

Ако изтръпването е съсредоточено в кутрето на лявата ръка, то имате проблеми с гръбначния дирек. Затова разтягайте постоянно гръбнака с йога, подобаващи гимнастически извършения и доста плуване!
Не стойте непрестанно пред компютъра – на всеки час правете къси разходки и извършения.
При постоянно повтаряеми професионални дейности с ръцете, претрупаните им сухожилия могат да се подуят и нормално палеца, показалеца и междинният пръст губят чувствителността си. Това е така наречен синдром на карпалния тунел, с който може да се справите с простички извършения за деликатно разпъване на ставите.

Ако обаче, изтръпват пръстите на дясната ви ръка, това значи проблеми с кръвообращението, в случай, несъмнено, че не се касае за хронична контузия на ръката или на раменната става. Затова, излизайте постоянно на разходка с умерена крачка, правете щадящи гимнастически извършения и по този начин ще подобрите положението на кръвоносните си съдове. Добре е да се консултирате и със експерт. Много неприятната бюргерова болест пък визира най-вече пушачите, защото кръвообращението се нарушава при непрекъснатия банкет на никотин, който просто „ изяжда “ по този начин нужните за организма ви минерали. Резултатът е в началото изтръпване на пръстите, а по-късно – и на цялата ръка.

Какво да извършите – спрете пушенето! При диабет се получава чувство за изтръпналост, което стартира от краката и последователно си придвижва и към елементи от ръцете. Това е резултат от нарушено кръвообращение, при понесените вреди в нервните окончения. Ако диабетът е вид 1, то контролирате равнището на инсулина благодарение на инжекции, до момента в който при вид 2 – следва след кръвен тест да се консултирате с доктор, каква диета е подобаваща да си наложите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР