Понякога изглежда, че си струва да купите голямо парче свинско

...
Понякога изглежда, че си струва да купите голямо парче свинско
Коментари Харесай

Пригответе свинското месо по този начин! Получава се уникално

Понякога наподобява, че си коства да купите огромно парче свинско месо от пазара и вечерята ви е съвсем подготвена. Но рискът от повреждане даже на най-хубавото месо постоянно е налице.
И въпросът е по какъв начин да извършите свинското месо, тъй че да остане сочно от вътрешната страна и да не прекалите с печенето?
Ако се страхувате да изпечете огромно парче, пригответе месото с чесън. Не се тормозете, даже едно дете ще може да се оправи. Оказва се доста дейно! И не е належащо в допълнение да мариновате, да обвивате с фолио и да отваряте фурната на всеки 5 минути.
Съставки:
Свинско филе – 900 грама
Сланина – 150 грама
Чесън – 10 скилидки
Черен пипер на усет, Мащерка на усет, Босилек на усет, Паприка на усет, Риган на усет, Сол на усет
Слънчогледово олио – 200 мл
Вода – 50 мл
Червено вино – 200 мл
Доматен сос – 150 грама.
Начин на подготвяне:
Вземете три части свинско месо и нарежете всяко на ленти. Но не ги режете до самия край: от едната страна, лентите би трябвало да останат свързани. Начукайте.
Смесете подправките със слънчогледовото олио (100 мл). Намажете месото с получения сос. Нарежете сланината на ленти. Настържете чесъна.
Когато подправяте месото, не забравяйте да добавите парченцата сланина и чесън. Направете плитка от месото. Изсипете малко вода и слънчогледово олио в тавичката. Поставете месото в нея.
Загрейте фурната до 200 градуса и печете в продължение на 50 минути.
По време на готвенето, свинското месо би трябвало да се обръща и да се напоява с виното. Когато месото е съвсем готово, го намажете с доматен сос.
Изпратете го във фурната за още 5 минути.
Ястието е толкоз вкусно, само че в случай че желаете още повече цвят и усет, прибавете чеснов сос и нарязани зеленчуци. Не е нужно да приготвяте гарнитура, само че в случай че държите, най-добре е да сервирате с картофи.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР