Понижава се температурата на борда на скачения с Международната космическа

...
Понижава се температурата на борда на скачения с Международната космическа
Коментари Харесай

Температурата на борда на скачения с МКС руски кораб "Союз МС-22" се понижава, обяви Роскосмос

Понижава се температурата на борда на скачения с Международната галактическа станция (МКС) съветски транспортен съд " Союз МС-22 ", в който се разхерметизира нагревател на външната система за термоконтрол, съобщи ТАСС, като цитира известие на Роскосмос.

От съветската организация прецизират, че градусите остават в границите на заложените параметри.

Планирана е ревизия на капсулата благодарение на камерите на отдалечения манипулатор. " Резултатите ще бъдат предадени на Земята в понеделник сутринта ", допълват от Роскосмос.

За " леко " покачване на температурата на " Союз МС-22 " беше обявено в петък след записано приключване на охлаждаща течност от кораба, евентуално породено от удар на микрометеорит.

Заради случая планувано излизане на съветски космонавти в открития космос беше анулирано.

Среща, на която ще бъдат създадени рекомендации за дейности поради разхерметизацията на радиатора на пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-22 ", ще се организира в края на декември.

Руските космонавти Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавтът на НАСА Франк Рубио дойдоха на МКС с капсулата " Союз МС-22 " през септември. В момента с изключение на тях на орбиталната станция се намират астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката и Анна Кикина от Роскомос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР