Понеже винаги говори за шаблона мъж насилник и жена жертва

...
Понеже винаги говори за шаблона мъж насилник и жена жертва
Коментари Харесай

Д-р Герев: Жена превърна главата на мъжа си в боксова круша, той е известен и се срамува да признае

" Понеже постоянно приказва за шаблона " мъж принудител и жена жертва на принуждение ", през последната година наклонността се обръща. Колкото и необикновено да ви звучи. Има от ден на ден дами, които са насилници, и мъже жертви на принуждение. Аз имам сега един случай, в който една госпожа тренира бойни изкуства и би трябвало да ви кажа, че главата на мъжа й е боксова круша. Много го е позор, тъй като е доста прочут човек и не желае по никакъв метод да подава сигнали ", разкри доктор Герев.

Според него психическите настройки от срама че си понесъл физически тормоз и психическо отвращение пречат на жертвата да подаде сигнал до институциите, а това окрилява насилника и той става още по-брутален и по-циничен в дейностите си.

" Обявил съм война на насилието във всичките му форми и приканвам да няма толерантност към насилието от обществото и от всяка персона ", добави психологът.

Поводът за гостуването му в Българска национална телевизия е казусът с грубо измъчваното 5-годишно дете в Пловдив. Окръжният съд в града през вчерашния ден остави в ареста Петър Чернев, упрекнат в редовно принуждение против сина на своята другарка. Майката Стела Алексиева получи ново обвиняване, че не се е притекла на помощ на детето.

" Това са случаи, които аз бих ги нарекъл " върха на айсберга ". Същинският проблем е доста по-дълбок и доста по-масов. През годините свикнахме толкоз с експанзията, че тя е част от нашето всекидневие. Има хора, които, в случай че не проявят експанзия, не броят деня за минал. Аз имам доктрина като експерт, че насилникът, агресорът се отглежда. Това са модели на държание, които се копират. В случая с пребитата жена - това дете, което гледа сега, какви модели на държание ще усвои, когато стане младеж и когато стане възрастен? Ако е момиче, то ще стане наложително жертва на принуждение, в случай че е момче, ще стане приключен принудител. Това е по този начин, тъй като при развиването на душeвността на децата те копират държанието на възрастните и привикват да позволяват проблемите си тъкмо по този метод ", разяснява доктор Веселин Герев.

Психологът акцентира, че в Пловдив има център за настаняване на жертви на принуждение и той се запълва непрестанно с доста хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР