Понеделник се счита за най-трудния ден от седмицата, но петък

...
Понеделник се счита за най-трудния ден от седмицата, но петък
Коментари Харесай

В кой ден от седмицата сме най-трудоспособни

Понеделник се смята за най-трудния ден от седмицата, само че петък може да се състезава с него за тази купа, сподели за радио „ Спутник ” Ирина Блиникова, старши откривател в лабораторията по трудова логика на психиката към Психологическия факултет на Московския държавен университет, написа БГНЕС. Традиционно понеделник се дмята за сложен ден. Всъщност, това е началото на работната седмица, когато би трябвало да преминете от положение на релаксация и отмора към работен режим. През този интервал постоянно се вършат неточности и неуспехи.
От научна позиция, е не по-малко сложен интервал . Тежестта на насъбраната отмалялост стартира да оказва напън върху индивида, макар че в този ден може да се позволен по-малко неточности, акцентира Блиникова. " Ако проследим кривата на успеваемостта, има стадий на " бързане в последния миг ". Ако човек си дава сметка, че това е краят на работния ден в края на работната седмица, тогава той стартира да работи по-добре. Той чака края на работата и началото на почивката. Но петъкците се явяват много сложен миг, тъй като насъбраната отмалялост се усеща ", сподели експертът. В допълнение към умората, до петък се натрупват и по-рано незавършени работи. Опитът да приключите всички изостанали каузи едновременно може да се трансформира в сериозен проблем.
 Петък в Парламента: разтривки, пусти столове и лятно въодушевление (СНИМКИ) Петък в Парламента: разтривки, пусти столове и лятно въодушевление (СНИМКИ)
" Мисля, че поставихме народен връх. Парламентарен надзор с министър Захариева, чака министър Ангелкова, а в залата няма НИТО ЕДИН...
" Хората, които отсрочват всичко за последния миг, наподобява сякаш ще имат време да създадат всичко. Понякога даже съумяват. Но губят прекалено количество запаси и са в положение на нараснало прочувствено и оперативно напрежение. Това се заплаща – най-много със здраве, както физическо, по този начин и психическо ", предизвести Блиникова. " Опитайте се да планирате времето си оправдано и да разпределите товара отмерено през дните от седмицата, тогава ще бъде по-лесно и несъмнено ще се предпазите от „ кошмарните петъци ”, заключава психологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР