Понеделник се оказа ден на рекордна жега в Уелс, като

...
Понеделник се оказа ден на рекордна жега в Уелс, като
Коментари Харесай

Жегата топи писти на британски летища, предизвика хаос в полетите

Понеделник се оказа ден на рекордна горещина в Уелс, като се чака скоро същото да стане и в Англия. Освен избухналите пожари, анулираните влакове и затворените учебни заведения, от строя излезе и писта на летището в Лутън. Тя краткотрайно спря работа заради “повърхностни дефекти”, породени от жегата.

От 15 до 16 часа както Кеймбридж, по този начин и базата на Кралските Военновъздушни сили в Съфолк записаха температурни върхове от 38 градуса Целзий, като горещината може и да се усили.

Според една пътничка, представена от “Мейл Онлайн”, полетът й бил пренасочен за Станстед, тъй като “явно пистата в Лутън се е разтопила”. Колата й е останал в Лутън.

Друга пътуваща удостовери пренасочването към Станстед, като добави, че още не знае дали по-късно ще ги докарат в Лутън по въздух или с рейс.

Говорител на летището се извини на пасажерите и съобщи пред изданието:

“След днешните високи температури би открит лекомислен недостатък на пистата. На място баха извикани инженери и дейностите по поправянето започнаха, с цел да се възобнови активността (на летището) колкото може по-бързо.”

Говорител на Кралските Военновъздушни сили заяви за същия проблем. Дейността базата Брайз Нортън е спряла, съгласно Sky News – поради размразяване на част от пистата.

Сн: Social Media, YouTube, кадър

“По време на тези рискови температури сигурността на полетите е наш върхов приоритет, по тази причина самолетите ни употребяват различни летища в сходство с от дълго време открит план” – сподели представителят.

Тъй като се чака във Англия да стане по-горещо от Сахара, а транспортните връзки със столицата към този момент се задъхват поради многото анулирани влакови курсове и опцията да са разтопят и пътища, доста шефове подреждат на чиновниците си да работят от къщи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР