Поне още 24 часа ще продължат преговорите с ПП-ДБ, за

...
Поне още 24 часа ще продължат преговорите с ПП-ДБ, за
Коментари Харесай

Габриел след срещата при Радев: Необходими са ни поне 24 часа за последни уточнения

Поне още 24 часа ще продължат договарянията с ПП-ДБ, за уточняване на някои разлики. Още през днешния ден продължаваме диалозите с нашите сътрудници, с цел да излезем в пакет – с подписано съглашение и състав на Министерски съвет. Това разгласи откакто излезе от срещата си с президента Мария Габриел, която поема премиерския пост.

Поемам този мандат с възприятие на отговорност. Но тази отговорност би трябвало да бъде сложена на ясни правила, на бистрота, с цел да имаме едно устойчиво ръководство. Удовлетворихме желанието на сътрудниците от Политическа партия да имаме още малко време, с цел да изгладим разликите, уточни тя.

Ние нямаме разграничение по целите за страната. Но е значимо – и прироритети, и промените, и Министерски съвет да вървят ръка за ръка. Ние би трябвало в оптимално малко време да почистим това, което ни разделя. 7 дни е доста огромен период. Преговорите ще продължат още този следо бяд, с цел да може да стане ясно, че вървим в пакет – съглашение дружно с Министерски съвет.

На собствен ред актуалният министър председател в оставка Никола Денков разгласи, че едвам през днешния ден са видели кои са проектоминистрите за кабинета " Габриел " и към сегашния министър председател тези имена за тях са неприемливи.

" Това, което беше показано като проектосъстав, в този тип това за нас е недопустимо. След като приключат договарянията и когато има общо единодушие, тогава с госпожа Габриел ще ви кажем кое е признато и кое не ", уточни той.

" Ясно е, че в пакет би трябвало да вървят и Споразумението, и състава на Министерски съвет. До през вчерашния ден нямахме изясненост ще бъде ли подписано Споразумението или не. Вчера ни споделиха, че не, а през днешния ден - че ще го подпишем. Нашето схващане е, че би трябвало да се подпишат дружно ", сподели Николай Денков.

Преговорите не престават, заключи Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР