Поне един участник в корупционния списък на Кирил Петков организира

...
Поне един участник в корупционния списък на Кирил Петков организира
Коментари Харесай

Поне един от списъка на Петков плащал за провокации на протеста на полицаи и пожарникари |

Поне един участник в корупционния лист на Кирил Петков провежда масовостта на митингите на пожарникари и служители на реда, планувани за този уикенд. Това е уведомил вътрешният министър Бойко Рашков сътрудниците си в държавното управление. Освен това престъпно проявени от цялата страна също готвят сходна организация, заяви след съвещанието на Министерски съвет представителят на кабинета Лена Бориславова. Тя добави, че през днешния ден Петков ще организира среща с протестиращите, на които да бъдат разисквани техните проблеми и ще показа визия за разрешаването им.

" Организацията на митингите тече макар разговора, който е в ръцете на държавното управление и протестиращите. Криминално проявени против възнаграждение биват подтиквани да вземат участие в тези митинги, част от тях са купувачи на гласове в разнообразни региони и са известни на органите на Министерство на вътрешните работи. Има данни, че най-малко едно от 19-те лица в листата на Кирил Петков спомага за организирането на по-масови митинги ", сподели Бориславова.

Синдикатите на пожарникарите и чиновниците в Министерство на вътрешните работи оповестиха в понеделник, че провеждат митингите поради гласувания на първо четене държавен бюджет, в който по думите им не са заложени желани нараствания на заплатите. Първият митинг ще е на 19 февруари и е проведен от Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите. Той ще е пред постройката на Министерски съвет, като са планувани шествия до Министерството на финансите и постройката на Народното събрание. За неделя е плануван митинг на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи пред постройката на Народното събрание.

От думите на Петков се разбра, че в листата с хора, които съгласно него са в основата на корупцията в България, са някогашният министър председател Бойко Борисов, депутатът от Движение за права и свободи глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски, Христофорос Аманатидис-Таки, Младен Михалев-Маджо, Петьо Петров-Пепи Еврото, Румен Гайтански-Вълка. По време на парламентарен надзор Петков съобщи, че го е предал на 20-ия в него, визирайки основния прокурор Иван Гешев.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР