Москва се надява да подпише ново споразумение за всеобхватно сътрудничество

...
Москва се надява да подпише ново споразумение за всеобхватно сътрудничество
Коментари Харесай

Москва се надява да подпише ново споразумение за сътрудничество с Иран в много близко бъдеще

Москва се надява да подпише ново съглашение за всеобхватно съдействие с Иран " в доста близко бъдеще ". Това съобщи Ройтерс, като се базира на изявление на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко за новинарската организация РИА.

" Очакваме това съглашение да бъде подписано в доста близко бъдеще, защото работата по текста скоро ще бъде приключена. Всички нужни формулировки бяха открити ", сподели Руденко.

По-рано този месец съветското външно министерство съобщи, че работата по съглашението е краткотрайно прекратена, а Иран сподели, че няма пауза в подготовката на новото съглашение, напомня Ройтерс.

Русия и Иран подписаха стратегическо съглашение за 20 години през 2001 година, чийто период бе автоматизирано продължен с пет години през 2020 година

Двете страни реализираха единодушие през 2020 година да работят за ново съглашение, което да замести остарелия документ.
Споразумението от 2001 година предвиждаше съдействие в областта на сигурността, енергийните планове, в това число съдействие при мирното потребление на нуклеарната сила и построяването на нуклеарни електроцентрали, промишлеността и технологиите.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР