Софийският градски съд освободи от ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев

...
Софийският градски съд освободи от ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев
Коментари Харесай

СГС освободи Нико Тупарев. Няма как да извърши престъплението, за което е обвинен

Софийският градски съд освободи от ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев и не му наложи никаква мярка за неотклонение. Той е упрекнат за длъжностно заграбване на пари в извънредно огромни размери.

Решението може да бъде обжалвано.

Според Съда Нико Тупарев няма по какъв начин да извърши закононарушенията, в които го упрекват, а точно да присвои 1 400 000 лв. от компания, в която е бил съучастник.

Съдът и юристите на Тупарев обясниха, че съучастник не може да направи длъжностно заграбване, тъй като не е шеф на компанията.

На тази позиция е главният очевидец на прокуратурата и той в никакъв случай не е водил цивилен каузи против Нико Тупарев за тази сума. Държавното обвиняване отхвърли коментар.

Софийска градска прокуратура изиска задържането му под стража, в случай че ли не - различно домакински арест. Според обвиняването той е присвоил близо1,5 млн. лева от комерсиално сдружение, в което е бил съучастник.

„ Обвиняемият е бил единствено съучастник в комерсиалното сдружение наред със очевидеца Александър Тошев. Тошев е управлявал сдружението. Следва да бъде посочено и събитието, че на Тупарев не е било възлагано осъществяването на каквото и да било ръководство на имущества. От материалите по делото не е снето събитие явяващо се значително по отношение на обвиняването против Тупарев ”, съобщи съдията по делото.

Защитата на Тупарев акцентира, че няма риск от негово укриване, изиска неговото избавление и налагане на парична гаранция.

„ Моля да бъда оставен без мярка за неотклонения “, помоли Тупарев.

Обвинението гласи, че Тупарев в качеството си на съучастник на комерсиално сдружение, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лв.. Това е станало откакто Тупарев е наредил превод от сметки на сдружението в две банки към личната си банкова сметка. Общото заседание на съдружниците в сдружението не е взимало сходно решение.

Присвояването е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай, показват от прокуратурата.

Нико Тупарев е ефирен продуцент на едни от най-популярните излъчвания в българския ефир. Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията оповестиха, че образуват против Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес сътрудник за отклонение на облаги от главната продуцентска компания на Тупарев към други по-малки компании. От Комисия за защита на конкуренцията не са оповестили решението си по делото.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР