Поне 84 души са загинали в стремежа си да избягат

...
Поне 84 души са загинали в стремежа си да избягат
Коментари Харесай

Поне 84 души са загинали, стремейки се да избягат от сирийската провинция Деир ез-Зор, окупирана от „Ислямска държава“

Поне 84 души са починали в устрема си да избягат от сирийската провинция Деир ез-Зор, окупирана от терористичната организация „ Ислямска страна “, а близо 180 деца са били приети в болница поради затруднения, в резултат на остро недохранване , съобщи " Фокус ". Това се случва или на път, или скоро откакто дойдат в бежанския лагер Ал-Хол , съгласно публични данни, оповестени в петък от Организация на обединените нации.
Броят на пристигналите в лагера сирийски бежанци единствено след декември 2018 година е почти 45 000 души. В момента Ислямска страна управлява 2% от сирийската територия, откакто изгуби земи, източно от река Ефрат. Но 28% от сирийските земи са окупирани от ПКК и Народните отряди за отбрана (НОЗ). 60% са под контрола на силите на режима, до момента в който военната съпротива и въоръжени антиправителствени групировки държат контрола на 10% от сирийската територия.
Анкара непрекъснато подлага на критика Вашингтон за доставките на оръжие за терористичните ПКК и НОЗ, които би трябвало да се бият против Ислямска страна. Аргументът на Турция е, че няма смисъл да се употребява една терористична формация в битката против друга. Самата ПКК в 30-годишната си терористична интензивност е лишила живота на към 40 000 души, включително дами и деца , а НОЗ е нейното сирийско отклонение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР