Помощник-треньорът на ЦСКА Даниел Клечков беше главно действащо лице по

...
Помощник-треньорът на ЦСКА Даниел Клечков беше главно действащо лице по
Коментари Харесай

Даниел Клечков пред Sportal.bg: В пълен състав можем да вървим напред за Купата и шампионата

Помощник-треньорът на ЦСКА Даниел Клечков беше основно настоящо лице по време на подготовката на отбора през миналата седмица, в отсъствието на старши-треньора Росен Барчовски. Той застана пред камерата на Sportal.bg , с цел да разкрие по какъв начин са минали заниманията в последните дни, какво е положението на контузените баскетболисти, по какъв начин се вписват новите попълнения и какви са възможностите на " армейците " да сграбчен Купата на България. 

- Една седмица без старши-треньора Росен Барчовски, по какъв начин вървеше подготовката? 
- Да, сред целия щаб всичко беше изкоментирано какво ще упражняваме през тази седмица и на какво ще наблегнем. Отборът се готви съществено, момчетата упражняваха добре и би трябвало това да ни помогне за подготовката за мача със Спартак Плевен.

- Как се включват новите попълнения, като под ново попълнение имам предвид и Брандън Йънг, защото той неотдавна се завърна в тима? 
- Брандън навлиза във форма. Може би на мача с Академик Пловдив загатна за това, което може. Той може още повече. Драган и Таменанг към този момент ги видяхте на мачове. И двамата са доста класни състезатели. Единият с повече опит, другият за първи път в Европа. Справят се доста добре, както на подготовка, по този начин и на мач.
18  Тренировка на ЦСКА
- Имате двама контузени състезатели – Венцислав Петков и Андрей Иванов, какво е тяхното положение и чака ли се скоро да се завърнат в игра? 
- Да не споделяме огромна дума, само че се надяваме на Купата да са здрави. И двамата са доста значима част от тима и разчитаме на тях.
18  Тренировка на ЦСКА
- Имаше един слух, че при Венци Петков може да се стигне до интервенция, какво е положението му сега? 
- На този стадий – не. Възстановяването му върви добре. Започна и да тича към този момент, тъй че уповавам се до седмица-две да успее да се включи в тренировките.

- Споменът от първия ви мач със Спартак Плевен в личната ви зала е много неприятен. Сега какви са упованията и научихте ли си урока? 
- Този мач мъчно се не помни. Все отново и мачът в Плевен, когато спечелихме, беше доста сложен. Със сигурност и тук третият мач няма да бъде елементарен. Ако чакаме, че ще излезем и ще ги победим елементарно, няма да бъде по този начин. Ще би трябвало да се постараем.
18  Тренировка на ЦСКА
- Как въздействат новите попълнения на младите играчи? 
- Определено младите играчи имат опцията, освен с новите попълнения, а и с други състезатели, които имаме в тима да се учат и да натрупат доста опит. Затова ги поучавам да дават всичко от себе си на тренировките и да се стараят да се съревновават с тези играчи и да взимат препоръки от тях.

- Колко се трансформираха младите играчи от началото на сезона до този миг и какво най-много трансформираха в играта си? 
- Не сме им дали доста късмет към миг, нямаше по какъв начин в игрова обстановка, с цел да мога да кажа и да отговоря изцяло на този въпрос. За тях тази година е встъпителна, подготвителна, тъй че би трябвало да се възползват оптимално от нея. Със сигурност, който се оправя извънредно добре на подготовка, ще му се даде късмет и на мач. Искам да им благодаря, тъй като са на подготовка, оказват помощ доста с подготвителния развой и са съществени.
18  Тренировка на ЦСКА
- Не е изненада, че ЦСКА съумя да се класира за финалната осмица за Купата на България. Турнирът е в края на този месец, има ли силите ЦСКА да завоюва трофея? 
- Със сигурност, даже и с двамата контузени състезатели, които споменахме, в цялостен състав имаме цялостните шансове да вървим напред в шампионата за Купата, както и в шампионата. Но съгласно мен шампионата е извънредно равностойно тази година, тъй че всеки може да бие всеки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР