Помощник-треньорът на Левски – Цанко Цветанов, говори пред Gong.bg за

...
Помощник-треньорът на Левски – Цанко Цветанов, говори пред Gong.bg за
Коментари Харесай

Цанко Цветанов: Футболистите от Европа ще имат предимство в Катар, разочарован съм от етиката на българските играчи

Помощник-треньорът на Левски – Цанко Цветанов, приказва пред Gong.bg за идния Мондиал 2022. Специалистът даде мнението си за форума в Катар, като разкри какво ще следи с максимален интерес в азиатската страна. Той показа, че е отчаян от работната нравственос на българските футболисти, само че се надява колкото се може по-скоро България да се класира на огромен конгрес.

„ В момента съм задоволително ангажиран, с цел да не изникват мемоари от отминали Световни шампионати. Това състезание е в извънредно време за мен, може би няма същата тръпка, която е за Световно състезание през лятото. Аз свързвам Световното състезание с лято, хубаво време. Сега сега няма по какъв начин човек да се усеща разкрепостен и свободен. Не мисля, че съм единствен. За пръв път се организира Мондиал по това време на годината и ще се коства малко необичайно на хора, които са си построили трайни привички “, стартира Цветанов.

„ От една страна при състезание през ноември и декември футболистите би трябвало да са в най-хубавата си форма. Преди се оплаквахме, че преди при Световно през лятото, футболистите, които играят във водещите шампионати, са изчерпани и изморени. Ще забележим дали в този момент ще са в по-добро кондиционно положение “.

„ Мисля, че травмите се получават освен поради Световното състезание, което е в този миг, а заради огромния брой мачове, който играят водещите футболисти. Това мисля, че е огромен проблем за футбола. Две положителни неща се случиха – виждам, че треньорите към този момент имат право на пет смени и на скамейката могат да стоят повече футболисти и би трябвало да има повече взаимозаменяемост сред тях “.

„ Все по-често и все по-редовно чуваме, че във футбола се мисли повече за пари, в сравнение с за здравето на играчите. Явно футболът стана подобен бизнес и е задоволително забавен. Поради тази причина все по-малко се мисли за футболистите и футболните неща, а за бизнеса. Само че ние всички, които сме участници в този футболен бизнес, печелим по-добре. Истината е някъде по средата. Ако желаеме да продължаваме да печелим от ден на ден, ще би трябвало да се съобразяваме с бизнеса. Мисля, че това е развиването на човечеството, а освен на футбола, заради което футболът не може да стои настрана от това “, разяснява още експертът.

„ Ще ми бъде забавно в каква форма ще бъдат топ играчите. Освен това тимовете имат много малко време, с цел да работят дружно. Ще забележим по какъв начин ще се отрази това. Предполагам, че футболистите, които играят в Европа ще бъдат в по-добро положение, защото са привикнали да играят групов, проведен футбол. Те ще могат да се показват по-добре, тъй като няма да има задоволително време за подготовка на чисто тактически неща. Първенствата свършиха на 12-и, а Световното стартира на 20-и. За мен ще е забавно от тази позиция по какъв начин ще се показват тимовете “.

„ Неучастието на България ми прави един тим любимец по-малко. Вторият ми обичан тим Италия също не взе участие. Остава ми да притискам палци някой европейски тим да стане Световен първенец. Преди всяко състезание любимец е Бразилия, а не всички шампионати са извоювани от Бразилия. Би било добре за една легенда като Меси да приключи със Световна купа, само че не съм доста сигурен, че това ще се случи “.

„ Тенденцията в международния футбол е да играят все по-млади, все по-здрави и все по-високо футболисти. Футболът става все по-атлетичен. Най-нормално е колкото си по-млад да си по-силен. Ще виждам с интерес. Силите са много изравнени. Ще гледаме много футболисти, които гледаме всяка събота и неделя във водещите шампионати “.

„ За отчаяние не знам. Не дръзвам да кажа. Леко неспецифичен е за мен този въпрос. Аз очаквам Световното състезание, с цел да видя кой ще се показа най-добре. Щом участваш на Световно състезание, няма място за отчаяние “.

„ Всичко е допустимо, само че всичко е на доктрина. Мисля, че практиката ще покаже, че любимците ще си останат любимци. Не мисля, че азиатските играчи са подготвени да отговорят на напрежението, което ще ги споходи. Отделно не са считам, че имат и задоволително качества “, добави той.

„ Отборите в Европа са доста по-научени да играят групов футбол и са доста по-готови да подчинят личното си его в името на тима. Африканските играчи нямат толкоз мощно изразено групово възприятие, а имат повече его. Където има повече его и характерностите са повече, а колективът е по-малко, по-трудно се получават резултатите “.

„ За да се представиш добре на Световно състезание е належащо да имаш групов дух и да имаш задоволително на брой играчи, които да дават отговор на равнището на един мач “.

„ Надявам се колкото се може по-скоро и България да взе участие на огромен конгрес. Така като виждам броя се усилва, обаче за нас класирането остава по-далеч. Сега има някакъв позитивизъм в националния тим. Дано го запазим това нещо. При състояние, че за Европейско се класират половината тимове от Европа, а ние не можем, то за Световно става още по-трудно. Мисля, че Световното ще е далечно бъдеще за националния тим. Ние доста приказваме, а малко работим. Когато стартираме да работим толкоз, колкото приказваме, тогава ще имаме късмет. Аз съм отчаян от работната нравственос на българските футболисти. Под работна нравственос имам поради желанието за развиване и себераздаване “, приключи Цветанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР