Помощник-държавният секретар на САЩ е в България. Протягаме ръка на

...
Помощник-държавният секретар на САЩ е в България. Протягаме ръка на
Коментари Харесай

Карън Донфрид: Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна вратите си пред нея

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати е в България. Протягаме ръка на България в миг, в който Русия затръшна вратите си пред нея. Това сподели помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид в речта си на Бизнес закуска с Американската комерсиална камара.

" По време на визитата на министър-председателя във Вашингтон вицепрезидентът Харис изрази своята висока оценка за мощното партньорство и другарство сред България и Съединени американски щати. Тя благодари на премиера за поддръжката на България за Украйна ", изясни Донфрид. Кирил Петков се срещна с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати напомни думи на Петков за това, че са обезпечени доставките на полутечен природен газ от Щатите.

Според Донфрид наличието на високопоставени представители на българското държавно управление на Бизнес закуската с Американската комерсиална камара показва какъв брой значими са двустранните търговско-икономически връзки сред двете страни. Тя изрази предпочитание те да бъдат задълбочени.

Помощник-държавният секретар разяснява, че Съединени американски щати не престават да " съживяват " европейските си съюзи и партньорства, като акцентира по-голямата мощ на работата дружно. " Нашият ангажимент с Европейски Съюз, НАТО, ОССЕ и други сътрудници е от изключително значение за триумфа и просперитета ", безапелационна е тя. Донфрид уточни решителността на Щатите да работят за Европа и за мира по целия свят.

" Целта ни е страните в района да се развиват по своя евроатлантически път и да способстват за това единение ", изясни тя. Като посочи, че Украйна се е оказала тест за този принцип. Тя посочи значимостта на координацията с европейските сътрудници за подсилване на демокрацията и върховенството на правото в Европа и Евразия.

" Трябва да отхвърлим антидемократичните трендове и да покажем, че демокрациите могат да работят за хората. Заедно можем и би трябвало да се борим против авторитаризма, корупцията, дезинформацията, които способстват за срутва на демокрацията ", счита Донфрид. Радев се срещна с Карън Донфрид " Г-жа Донфрид е идеалният посланик, тъй като е работила както в обществения бранш, по този начин и отвън него.

Когато не си във властта, погледът е малко по-различен ", съобщи посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа " Тя е била президент на Германския фонд Маршал, владее чудесно немски, живяла е в Германия като дете. Работила е в региона на планирането на политиките в държавното управление. Била е специфичен помощник на президента по европейските въпроси в Националния съвет по сигурността, работила е за Националния съвет по разузнаването и е отговаряла за Европа. Има голям опит ", добави тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР