Поморийското COVID отделение има недостиг на медицински специалисти отсега, преди

...
Поморийското COVID отделение има недостиг на медицински специалисти отсега, преди
Коментари Харесай

Недостиг на медици у нас още преди разгара на новата COVID вълна |

Поморийското Коронавирус поделение има дефицит на медицински експерти занапред, преди същинското начало на новата коронавирусна вълна. Всички разкрити кревати към този момент са заети, оповестява bTV.

За да " запушат дупките ", сътрудници от други отделения дежурят в Коронавирус отделенията. Не основава ли това обаче риск от разпространяване на болестта?

" Ситуацията в болничното заведение е напълно тежка. Много е малко личният състав, принудени сме да работим и в отделенията и в Коронавирус отделението. Колежка, която е дежурна по стационар обслужва две или три отделения, което е много мъчно и за пациенти и за личен състав ", споделя Катя Мишева, старша здравна сестра в МБАЛ – Поморие.

Въпреки обстановката ограничаващи ограничения няма, не се и чакат - споделя пред БНР доктор Александър Златанов, зам. здравен министър. Бизнесът работи на цялостни обороти.

Днес броят на признатите в лечебни заведения с ковид в страната е с 90 повече от през вчерашния ден, 1 490. От тях в интензивни отделения са 131. Най-много нови случаи има в столицата, следвана от областите Бургас, Пловдив, Варна и Пазарджик. Още 3 области минаха в жълтата зона днес - Перник, Габрово и Търговище. Половината области към този момент са в жълто – 14 от 28. Утре това се чака и за Ловеч и Шумен. Общата заболеваемост за страната е 114 на 100 000.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР