Поморие представя качествени местни вина и лечебни продукти от луга

...
Поморие представя качествени местни вина и лечебни продукти от луга
Коментари Харесай

Поморие представя местни вина и лечебни продукти от луга и морска сол на изложението Ваканция и спа в София

Поморие показва качествени локални виновност и лечебни артикули от луга и морска сол на ревюто " Ваканция и спа експо ", което се организира в София, оповестяват от общината.

Местната власт показва района като прелестно място за целогодишен туризъм, с богато историческо завещание, наситена културна стратегия, неповторими естествени дадености и опция за балнео и спа лекуване в съвременни комплекси. До на следващия ден екипът на общинското звено " Туризъм " ще посреща гости – евентуални сътрудници и туристи.

39-ото издание на Международното туристическо ревю бе намерено през вчерашния ден в София.

Поморие е скъпото находище на лечебна тиня и луга без аналог в света. Научно потвърдено е, че лечебната луга и тиня от Поморийското езеро и Атанасовското край Бургас са с неповторими качества и състав. Докато луга се добива и от двете езера, то лечебната лиманна тиня се добива единствено в Поморийското езеро.

Най-добрия плаж в Поморие, на който може да практикува кало и луголечение, е на косата, която е сред езерото и морето, свързваща Поморие и Ахелой.

В Поморие има и музей на солта, лугата и калта. В самия музей има и наблюдателница за редки птици, които гнездят в поморийското езеро, което пък е предпазена територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР