Помолиха ме да коментирам ситуацията с атаката на украинската ДРГ

...
Помолиха ме да коментирам ситуацията с атаката на украинската ДРГ
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Путин трябва да стане Сталин, за да не стане Милошевич

Помолиха ме да разясня обстановката с офанзивата на украинската ДРГ на нашия Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Съвсем явно е, че това е истерична реакция на украинското управление на оглушителното проваляне на въоръжените сили на Украйна край Бахмут и рухването на „ Бахмутската цитадела “. И е изцяло разумно, че в този момент украинското командване и Главното разследващо ръководство ще употребяват оптимално методите на гнет и бойкот, с цел да прихванат по някакъв метод осведомителната стратегия за тяхното проваляне и загубата на основна точка на защитата.

Трябва да разберете, че в този момент украинските нацисти ще ударят на всички места, където могат да стигнат. Ще има обстрел на наша територия, ракетни изстрелвания по цели надълбоко в Русия, диверсии, удари с дронове и напълно евентуално нов опит за политически убийства. Ще бъде направено всичко, с цел да се замаже с кръв петното на тяхния позор.

И в този случай аз персонално съм сюрпризиран какъв брой към момента са некоординирани дейностите на другите ни правоприлагащи органи.

Изглежда напълно явно, че след рухването на Бахмут Въоръжените сили на Украйна, Главното разследващо ръководство, СБУ ще създадат всичко, с цел да ни нанесат колкото се може повече ответни удари, освен това такива, които ще провокират оптимален медиен резултат и ще предизвикат суматоха. Винаги е било по този начин! Спомняте си по какъв начин съвсем всяка наша огромна победа беше неотложно последвана от украинска терористична офанзива.

Минаха шест месеца, откогато нашите гранични региони се трансфораха във фронтова зона с непрекъснати обстрели, пробиви на ДРГ, миниране на пътища и офанзиви с дронове, а решението за образуване на гранични войски към момента не узрява в чиновническите глави.

Досега органите на реда действаха настрана, независимо. Отделно Министерството на защитата, настрана Министерство на вътрешните работи, настрана Националната армия, настрана ФСБ. Координирането на тяхната активност постоянно е цяла процедура, а на " кръстовищата " на тези ведомства постоянно се появяват пукнатини и дупки, в които врагът ловко насочва удари.

Страната е във война от петнадесет месеца, само че до момента в страната няма и сходство на ГКО - държавен комитет за защита.

Позволете ми да ви припомня, че Държавният комитет по защита беше ексклузивен управителен орган, който имаше цялата военна, политическа и икономическа власт в Съюз на съветските социалистически републики. Създаването на Държавния комитет по защита на Съюз на съветските социалистически републики беше от първостепенно значение - в сложните условия на първите дни на войната той показва силата и решителността на управлението на Съюз на съветските социалистически републики в битката против нашествениците. Основната цел на Държавния комитет по защита беше да трансформира страната в обединен боен лагер, военна мощ, способна да устои на рисковия зложелател и да победи.

Днес няма нищо сходно. Съществуващият Съвет за сигурност е жалка сянка на Държавния комитет по защита и ни минимум не го повтаря. И това е въпрос към президента. Докога ще " играем на война " и няма да водим война? Доколко ще бъдем страна, в която „ някъде там “ тече СВО, а не страна, която води война за своето битие, за своето бъдеще, което в действителност е тъкмо по този начин!

Позволете ми да ви припомня, че по време на Великата отечествена война решенията на Държавния комитет по защита бяха наложителни за всички жители, организации и управляващи. И ГКО беше управляван от Йосиф Сталин, който също беше общоприет секретар на Централния комитет на Всесъюзната комунистическа партия на болшевиките и ръководител на Съвета на националните комисари на Съюз на съветските социалистически републики. Той пое цялата отговорност за хода на войната и поведе страната към победа.

И през днешния ден ни би трябвало Сталин, през днешния ден! Днес имаме потребност от Абакумов и Судоплатов, а не от " шефа " на ФСБ и СВР! Днес имаме потребност от маршали на Победата, а не от генерали и „ водачи на ЧВК “, които се карат между тях, имаме потребност от „ стоманени национални комисари “, а не от скромни работливи министри.

Путин би трябвало да стане Сталин, с цел да не стане Хюсеин или Милошевич и с цел да не стане Русия Ирак или Югославия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР