„Помня, че подготовката на баща ми за последното пътуване беше

...
„Помня, че подготовката на баща ми за последното пътуване беше
Коментари Харесай

"Отново съм тук": Филм за последния връх на Боян Петров

„ Помня, че подготовката на татко ми за последното пътешестване беше дълга, още от 2016 година той се приготвяше за тази Хималайска корона “, описа в предаването „ 120 минути “ дъщерята на алпиниста Тея Петрова.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Годината преди този момент, всякога, когато се чувахме, ми разказваше, че тренира и се приготвя “, добави тя.

Тея живее в Швейцария от 13 годишна сега приключва магистратура по клинична логика на психиката.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Организацията на това пътешестване беше общоприета, имахме едни смешни моменти, тъй като смени датите на нашето тръгване с оператора най-малко 10 пъти. Ние също имахме подготовка, тъй като концепцията беше да го следваме с камера на много високо място “, спомня си и Поли Генчева, режосьор на „ Отново съм тук “. Филмът наблюдава опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата му. По време на фотосите на този огромен план Боян изчезва.

„ За страдание обаче успяхме да стигнем единствено до Катманду, от там на идващия ден трябваше да стигнем в Ласа, само че ни се обадиха и ни споделиха, че няма връзка с Боян от три дни. И тогава стартира един доста друг филм “, означи Поли Генчева.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Кадрите във кино лентата наблюдават също така, което се случи там, и други аспекти от живота на Боян, неговите ползи. Най-голямото предизвикателство за снимането на кино лентата беше да го довършим по един заслужен метод “, съобщи Поли Гечева.

Премиерата на кино лентата „ Отново съм тук “ е в понеделник в кино „ Люмиер “, а от 3 декември потегля по кината в цяла България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР