Помните ли Пинокио – дървеното момче, чийто нос се удължаваше

...
Помните ли Пинокио – дървеното момче, чийто нос се удължаваше
Коментари Харесай

Хората, които се опитват да ви измамят, често използват тези 7 фрази

Помните ли Пинокио – дървеното момче, чийто нос се удължаваше всякога, когато мамеше? В наше време обаче, уви, лъжците нормално остават ненаказани, в случай че не бъдат хванати за това.

Много е мъчно да се каже сигурно, че избрани хора са лъжци. Разбира се, някои от тях са по-скоро нещастни измамници, само че други могат да бъдат наречени същински господари на измамата.

Дали сме изцяло безсилни пред сходни персони? Това в действителност не е по този начин. За да определите дали вашият събеседник ви лъже или споделя истината, пробвайте се да се концентрирайте върху техните думи и изрази.

„ Това не може да бъде потвърдено. “

Това значи, че са позволили неточност, която съгласно тях не може да бъде потвърдена, и по тази причина не престават да упорстват.

„ Това е всичко, което знам за него. “

Ако някой съзнателно се опита да откаже информация, той ще произнесе всичките си думи с огромна нерешителност. Ако сте забелязали, че някой произнася тази фраза, тогава слушайте думите му по-внимателно, защото той може да измами или скрие нещо от вас. Ако този човек споделяше истината, малко евентуално е той да употребява израза „ за него “ в тази фраза.

„ Не помня това. “

Разстройството на паметта е постоянно срещан проблем в лъжите. Вероятно сте чували, че едно от най-трудните неща в измамата е нуждата непрекъснато да контролирате думите си. И в случай че съумеете да хванете измамника в неистина, той просто ще стартира да споделя, че не помни какво е споделил или направил. Тази техника ще им разреши да скрият лъжите си. Много комфортно, нали?

Попитайте го какво тъкмо помни. Честен човек ще отговори без съмнение, само че лъжец ще прекара известно време в измислянето на друга история.

„ Нямам визия защо говорите. “

Това към този момент е непосредствено отказване. Един от триковете на измамниците е отричането от всичко (и наведнъж). Знаете, че те са наясно защо иде тирада, само че не признават измамата си. Много е мъчно да накарате такива хора да признаят личните си неистини.

„ Обвинявате ли ме за нещо? “

О, това почтено и в това време присмехулно лице на измамниците, когато споделят тази фраза! Те я употребяват, с цел да се почувствате като простак. Тази фраза им разрешава да преминат в предпазен режим и диалогът незабавно трансформира посоката си.

„ Защо ли ми трябваше това? “

Един от методите лъжците да избегнат разкриването е да стартират да дават отговор на въпрос с въпрос. Така те се пробват да ви заловен в капан, с цел да не ги принудите да дават отговор на рационални въпроси.

Ако стартират да питат за претекстовете на лъжите си, тогава това значи, че те несъмнено ви мамят. Те ще създадат всичко, с цел да не отговорят непосредствено и с цел да не можете да ги смажете с цялата тежест на вашите въпроси.

" Наистина ли мислите, че мога да направя нещо сходно? "

Отново този риторичен дизайн ще ви разреши да трансферират цялата тежест на диалога към вас. Те се показват като жертви, тъй че да се чувствате отговорни за задаването на сходни въпроси. И в избрани обстановки тази техника в действителност е ефикасна.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР