Помним вълнуващата история на Петринел и неговото голямо семейство, когато

...
Помним вълнуващата история на Петринел и неговото голямо семейство, когато
Коментари Харесай

Филмът на Петринел Гочев ``Български кораб потъва в бурно море`` тръгва по кината от 3 март - Култура

Помним вълнуващата история на Петринел и неговото огромно семейство, когато той, брачната половинка и децата му приютиха едни от първите украински бежанци в дома си. Същият Петринел е сценичен режисьор и доста добър художник. А в този момент дебютира в киното с кино лентата " Български транспортен съд потъва в бурно море ", който потегля в кината от 3 март.



Филмът споделя историята на седемгодишният Петьо, който няма самообладание да стане огромен и брои дните до започване на образователната година, когато в една слънчева заран схваща от майка си, че татко му е отпътувал в чужбина. Петьо е изпратен в насилствена почивка на село. Там Петьо открива другарството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят против Тайфата и Истината.

Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е персонално претърпяна от режисьора Петринел Гочев. " Български транспортен съд потъва в бурно море “ е филм за пътуването на детето към истината. " Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред значимите неща в техния живот ", споделя Петринел Гочев.

Сценарият също е на Петринел Гочев, взаимно с неговата жена - актрисата и художник Гергана Змийчарова. Зад камерата е Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от " Гала филм ". Главните функции са поверени на дребните гении Християн Манолов и Ален Ангелов, наследник на артиста Деян Ангелов, който също взе участие. Ален има към този момент три пълнометражни кино лентата зад тила си, последният от които е " Чичо Коледа ". На екран се завръща и артистът Михаил Мутафов. В останалите функции влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова. Музиката е на Димитър Величков-Шмидт.

Филмът получи премия на община Варна от фестивала " Любовта е полуда ", огромна премия от Фестивала за детско и младежко кино в Констанца, Румъния, огромна премия за европейски филм – VIa Castelli Romani Film Festival Internasionale, Италия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР