Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка

...
Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка
Коментари Харесай

В каква поза да спим, за да имаме идеален сън

Ползите за здравето от положителния сън са общоизвестни. Качествената отмора през нощта освен усъвършенства настроението, само че и защищава от стрес и редица болести, измежду които заболявания на сърцето и диабет.

Повечето хора се нуждаят от към осем часа първокласен сън, с цел да действат вярно. Върху качеството му обаче се отразява и желаната поза

По случай Световния ден на съня специалисти разкриват изгодите и минусите на най-разпространените пози за спане, написа в. "Дейли експрес ".

По тил

Според специалистите това е идеалната поза за добър сън.

От американската Национална фондация за съня обаче регистрират, че по тил спят едвам осем % от хората. Този метод на спане обезпечава оптималната отмора в неутрално състояние за главата, шията и гърба.

Как да спим като Леонардо да Винчи и Никола Тесла

Позата по тил е целесъобразна и против гастроезофагеален рефлукс - хранително разстройство, засягащо пръстена на мускула сред езофагуса (хранопровод) и стомаха.

Много хора, в това число и бременните дами, страдат от киселини в стомаха. Гастроезофагеалният рефлукс съставлява връщане на наличието от стомаха назад в хранопровода.

Спането по тил не е целесъобразно за хора, които страдат от сънна апнея - отчасти или цялостно прекратяване на дишането по време на сън вследствие на стесняване или дисторция на дихателните пътища.

Завивайте се с тежки одеяла, до момента в който спите. Вижте за какво

Странична поза

При тази поза за спане също е намален рискът от гастроезофагеален рефлукс, както и от болки в шията и гърба.

Индивидите, които спят встрани, е по-малко евентуално и да хъркат, защото позата поддържа отворени дихателните пътища.

Страничната поза е желана от 15 % от хората. Недостатъкът ѝ е, че може да докара до появяването на бръчки, защото половината лице е "заровено " във възглавницата.

По стомах

Часът, в който би трябвало да си лягате, с цел да сте свежи на сутринта

Експертите са на мнение, че тази поза е потребна единствено против хъркане и нездравословна за всичко останало. Спането по стомах предизвиква болки в шията и гърба, защото гръбнакът не е в неутрално състояние, и също така напряга мускулите и ставите. Съветът на експертите е по опция тази поза за сън да се заобикаля.

Поза "зародиш "

Това е пожеланият метод за спане от към 50 % от възрастните човеци - на една страна с закривен торс и сгънати колене.

Позата е целесъобразна за хората, които хъркат, и е отлична за бременните дами. Недостатъкът при нея е, че може да ограничи дишането, в случай че човек е прекомерно сгънат.

Технологии, които оказват помощ за по-качествен сън

Това стеснение може да се избегне, в случай че спящият изправи оптимално тялото си, вместо да подпира гърдите си с брадичка и прекалено да сгъва коленете си.

За да се понижи напрежението върху бедрата при позата "зародиш ", специалистите предлагат да се слага възглавница сред коленете.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР