Ползите ще ви удивят Дафиновият лист е подправка, която се

...
Ползите ще ви удивят Дафиновият лист е подправка, която се
Коментари Харесай

Винаги съм се чудела защо сестра ми слага дафинов лист във фурната, резултатът ме шокира

Ползите ще ви удивят

Дафиновият лист е фалшификация, която се употребява в кулинарията от антични времена. Домакините са се научили да се възползват от потреблението на дафинови листа като натурален освежител за въздух. Но някои от тях поставят тази фалшификация даже във фурната. Сестра ми употребява този трик от години.

Защо хитрите домакини поставят дафинов лист във фурната?
Каквато и газова печка да имате – с електрическа фурна, фурна за вграждане, газова – резултатът след готвене е еднакъв – неприятна миризма в цялата къща.

За да разрешите казуса, би трябвало да отворите прозорци, да проветрите стаята, да включите аспиратора. Въпреки това, такава миризма може да остане вътре в самата фурна за дълго време, което след това ще повлияе на приготвянето на други ястия.

В случая опитните домакини решат казуса с слагането на дафинов лист във фурната. В случая този способ има две преимущества:

– оказва помощ за унищожаване на казуса с неприятните миризми;

– естественият артикул няма да навреди на храната и на вътрешното покритие на фурната;

Как да употребявате дафинов лист във фурната?
С помощта на дафинови листа можете да освежите фурната, да се отървете от миризмата на изгоряло. Благодарение на него ще можете да приготвите ястия без остатъчна миризма от други ястия.

Малко количество дафинови листа – 5-10 бр. са задоволителни. Поставете ги на долния рафт във фурната, затворете вратата и ги оставете да престоят няколко часа.

След тази процедура неприятната миризма ще изчезне. Фурната ще бъде ухаеща със свежия мирис на благоуханната фалшификация.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР