Ползите от съня са многобройни и те не се ограничават

...
Ползите от съня са многобройни и те не се ограничават
Коментари Харесай

Няколко техники, за да спите по-добре през нощта

Ползите от съня са многочислени и те не се лимитират единствено до това да сме добре отпочинали. Той е жизненоважен за мощната имунна система, положителния метаболизъм, паметта. Сънят също така може да направи чудеса с тялото - той спомага за намаляване и подсилване на сърцето. В този материал ви споделяме препоръки, които могат да ви оказват помощ да се справите с дългите безсънни нощи.

Войнишки способ

Ако желаете да заспите единствено за минути, пробвайте с войнишкия способ. Ще отнеме малко процедура, само че резултатите си заслужават. Този способ за заспиване е относително елементарен за следване. Ето какво би трябвало да извършите:
Отпуснете мускулите на цялото си лице.
Отпуснете раменете и ръцете си, с цел да освободите напрежението.

Издишайте и отпуснете гърдите, краката, бедрата и прасците.

Освободете мозъка си от всевъзможни мисли за 10 секунди, като си визиите неангажиращи подиуми. Ако това не сработи, пробвайте да повтаряте думите „ Не мисли “ в продължение на 10 секунди.



Използвайте по-тежко одеяло

По-голямото одеяло не просто основава уют. Използва се и за надълбоко стимулиране на налягането, което понижава напрежението и покачва равнищата на мелатонина, хормона на съня.

Използвайте въображението си

Според доктор Стив Орма, клиничен психолог по бодърствуване, сън и тревога, потреблението на въображението може да ви помогне да се отпуснете и да заспите. Това, което би трябвало да извършите, е да си визиите успокояващо и умерено място, да се поставите в него и да фокусирате мозъка си върху него. Не пестете и детайлите, представете си какво носите и по какъв начин се чувствате. Правете го по 20 минути всеки ден или до момента в който се почувствате задоволително спокойни, с цел да се заспите.



Опитайте прогресивна релаксация

Ако желаете да заспите, можете да употребявате техниката, наречена прогресивна релаксация. Тя се състои в напъване на разнообразни мускулни групи и отпущането им след това. Можете да започнете упражнението с мускулатурата на лицето и да завършите с тази на краката. Повтаряйте, до момента в който не се унесете.

Опитайте метода 4-7-8

Техниката на дишане 4-7-8 е създадена от доктор Андрю Уейл. Тя се основава на антична йогийска техника, наречена пранаяма, която оказва помощ на практикуващите да имат надзор над дишането си и може да сложи тялото в положение на дълбока релаксация. Ето какво би трябвало да извършите:

Издишайте изцяло през устата си.

Поемете надълбоко въздух през носа за 4 секунди, задръжте го за 7 секунди и по-късно издишайте през устата си за 8.

Повторете, в случай че е належащо.



Обуйте чорапи

С чорапи в леглото може да ви се стори необичайно първоначално, само че в случай че изпитвате проблеми със заспиването, това може да се окаже решението. Изследванията демонстрират, че когато краката ви са студени, кръвоносните ви съдове се свиват, което е причина за по-слаба циркулация на кръвта. В такива моменти се изпращат сигнали до мозъка ви да остане безсънен. Един прекрасен чифт комфортни чорапи може да поправи това и да каже на мозъка ви, че е време за сън.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР