Полякинята Ига Швьонтек продължи доминацията си на клей-кортовете, след като

...
Полякинята Ига Швьонтек продължи доминацията си на клей-кортовете, след като
Коментари Харесай

Швьонтек след триумфа на Ролан Гарос: Това е любимият ми турнир!

Полякинята Ига Швьонтек продължи превъзходството си на клей-кортовете, откакто завоюва трета купа на шампионата Ролан Гарос в последните четири издания. Тя обаче трябваше да вложи много старания против 26-годишната чехкиня Каролина Мухова, с цел да я победи с 6:2, 5:7, 6:4 за близо три часа.

" Поздравления за играта, Каролина. Пожелавам ти още доста финали. Беше наслаждение да играя с тебе, стартира Швьонтек, обръщайки се към съперничката си на финала. " Благодаря на моя екип, вие спечелихте този шампионат. Благодаря и на моето семейство също по този начин. Знам, че го споделям всяка година, само че аз обичам да съм тук. Това е обичаният ми шампионат от тура. И за хората от Полша, които пристигнаха да ме поддържат. Сигурна съм, че идната година ще бъде още по-добра ", продължи полякинята. Третата победа на Швьонтек в Париж я изравни със други трикратни шампионки Серена Уилямс, Моника Селеш и Аранча Санчес Викарио.
 Ига Швьонтек победи на
Ига Швьонтек победи на " Ролан Гарос "

Победи Мухова на финала

" Вече мога да ви кажа какъв брой беше сложен този шампионат. Обичам да играя в Париж, само че не е елементарно, тъй като двуседмичните надпревари изискват доста централизация и друга конфигурация. Радвам се за почитателите - толкоз доста пристигнаха от Полша и усещам любовта им. И не става дума единствено за представянето ми, че спечелвам към този момент за трети път. Наистина обичам да съм тук, това е обичаното ми място в тура ", добави още шампионката.

Мухова, която до през днешния ден не беше стигала повече от един полуфинал в Големия шлем, няма от какво да се срами. Загубата през днешния ден беше първа от противник от топ 3 в последните шест срещи.

" Ще бъда къса, тъй като е малко прочувствено ", сподели тя със сълзи на очи, до момента в който публиката скандираше името й. " Беше толкоз близо през днешния ден, само че играх с един от най-хубавите състезатели - Ига. Искам още веднъж да те поздравя на глас и твоя екип. Сега за моят отбор - когато виждам тези хора, усещам, че съм победител. Благодаря ви. Надявам се, че това е единствено началото. Изминахме дълъг път ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР