Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил бе премахнат от китайската версия

...
Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил бе премахнат от китайската версия
Коментари Харесай

Зачеркнаха Месут Йозил с дебелия флумастер

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил бе отстранен от китайската версия на видео играта Pro Evolution Soccer 2020. От компанията са стигнали до това решение, откакто Йозил е направил „ рискови мнения по адрес на Китай”.

Йозил се възпротиви гласно на „ бруталния тоталитарен режим”, натрапен в азиатската страна, откакто разяснява в обществените мрежи тематиката миналия петък. Неговият Арсенал пък реши да се дистанцира от мненията, до момента в който Китай, от своя страна, откри постовете за „ неверни”, откакто играчът е споделил подправени неща.

Германският национал написа: „ Коранът се изгаря, джамиите се затварят. Мюсюлманските учебни заведения са неразрешени, а религиозните учени се убиват един след различен. Братя са принудително пратени в лагери. Мюсюлманите са тихи, а гласът им не се чува дори”, написа Месут Йозил в профилите си.

Малко по-късно, от NetEase анонсираха, че мненията на Йозил са наранили китайските почитатели, за които спортът е обич и мир. „ Не разбираме и одобряваме тези коментари”, написаха от компанията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР