Полузащитникът Джордан Хендерсън е напуснал Ливърпул, защото вече не е

...
Полузащитникът Джордан Хендерсън е напуснал Ливърпул, защото вече не е
Коментари Харесай

Хендерсън обясни защо напусна Ливърпул

Полузащитникът Джордан Хендерсън е напуснал Ливърпул, тъй като към този момент не е бил мечтан в британския футболен клуб.

Това съобщи някогашният халф на " алените " в изявление за The Athletic, откакто по-рано през лятото приключи прехвърлянето си в Ал Етифак от саудитското състезание.

" Имаше няколко неща, които ме тормозиха. Имам доста положителни връзки с мениджъра Юрген Клоп, който постоянно е бил почтен с мен. Няма да изпадам в елементи за персоналните ни диалози, само че ми стана ясно, че към този момент няма да играя толкоз доста. Знаех, че Ливърпул ще притегля играчи на моята позиция ", сподели той.

" За мен щеше да бъде мъчно да го приема, защото съм в клуба от дълго време и съм негов капитан. Всички знаят това, мениджърът също го знае. Освен това, през идващото лято ни следва европейско състезание и националният тим е значим за мен.

" След това пристигна запитването на Ал Етифак за възможен трансфер, а клубът не отхвърли незабавно тази опция. В този миг разбрах, че желанието на хората е Ливърпул да остана може би се е трансформирало. Знаех, че това ще се случи в един миг, само че не допусках, че ще бъде толкоз скоро. Трябваше да приема това.

" Ако един от тези хора (ръководството) ми бе споделил, че желаят да остана, в този момент нямаше да водим този диалог. Това обаче не се случи и аз трябваше да помисля за идната стъпка в кариерата ми. Не споделям, че съм бил форсиран да напусна, само че и в нито един миг не се усещах мечтан.

" Намирам се в края на кариерата ми и желая да бъда благополучен, да играя. Не желая да седнал съм на пейката и да влизам за по 10 минути на мач. Това щеше да има доста отрицателно въздействие върху възможностите ми да играя и за Англия ".

" По време на подготовката хвърлих доста старания и влязох в доста добра форма, само че обстановката не се промени въобще. Запитах се дали има значение какво върша, или не.

" Ливърпул остава вечно мястото, на което се родиха децата ми и където реализирах доста. Обичам клуба и почитателите. Мисълта да се изправя против тях не ми харесваше. Така се стигна до опцията да играя за Стивън Джерард в друго състезание и в тотално друга просвета. Проектът ми хареса и ще опитам да оказа помощ по всички способи, на които съм кадърен.

" Знам, че от Ал Етифак в действителност желаеха този трансфер. Знам, че и Стиви ме искаше. Надявам се в идващите години да изградим нещо трайно и да създадем саудитското състезание едно от най-хубавите в света ".

Същевременно Хендерсън се извини на интернационалната LGBTQ+ общественост за прехвърлянето си в саудитското състезание и даде обещание, че ще направи всичко по силите си в помощ на придвижването за права на хомосексуалистите.

Хендерсън поддържаше горещо LGBTQ+ общността като футболист на Ливърпул, само че това лято заигра точно в страната, където хомосексуализмът е криминализиран.

" Разбирам за какво хората са ядосани. Разбирам техния яд. Искам да се извиня на всеки, който съм предиздвикал да се усеща по този метод. Не съм желал да нараня някого съзнателно. Напротив, постоянно съм желал да оказвам помощ по този начин, като че ли е търсено моето подпомагане ", съобщи той.

Запитан дали знае, че британската група Pride in Football е съветвала членовете си да го зачеркнат, Хендерсън отговори: " Боли ме от това. Не съм човек, който се прибира в дома си и не помни проблемите. Мисля доста върху тях. Хората имат право на мнение и аз мога единствено да се извиня. Съжалявам, че съм ви предиздвикал да се чувствате по този метод. Искам обаче да подчертая, че не съм се трансформирал като човек.

" Хората знаят моята позиция и тя не се е трансформирала поради обстоятелството, че съм в страна с разнообразни закони. Те знаят какви дела и акции съм подкрепял. Нито веднъж обаче не сами споделили какво мога и какво не мога да върша ".

Хендерсън добави, че би носил още веднъж връзките на бутонките си в цветовете на дъгата, в случай че това е допустимо.

" Не отхвърлям тази опция. В същото време обаче не желая да демонстрирам пренебрежение към религията и културата на хората в Саудитска Арабия. Ако това ще ги обиди, няма да го върша. Ако обаче имам тази опция, ще ги нося ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР