Получихме писмо от министъра на енергетиката за сформиране на съвместна

...
Получихме писмо от министъра на енергетиката за сформиране на съвместна
Коментари Харесай

Фандъкова: Сформираме работна група за оздравяване на “Топлофикация София”

Получихме писмо от министъра на енергетиката за съставяне на взаимна работна група. В нея ще вземат участие министерство на енергетиката, БЕХ, “Топлофикация София ” и Столична община. В доста къс период би трябвало да се направи проект за излекуване на сдружението, който включва и осъществяването и на проекта за модернизацията.

Това заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на инспекция на строителните действия на пътя за Клисурския манастир „ Света Петка ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова сподели, че в понеделник по нейно искане е извършена среща с министър-председателя Гълъб Донев. На нея са участвали министърът на енергетиката, министърът на финансите и министърът на стопанската система.

“Бях дружно с ръководителя на Столичен общински съвет, като тематиката беше да се разиска и да се откри вид за действието на “Топлофикация София ” в изискванията на фрапантно покачващи се цени на тока и газа ”, изясни Фандъкова.

Тя сподели, че е срещнала министър-председателя с настоящото положение на “Топлофикация София ”, както и с прогнозата на специалистите, че при актуалните цени на газа до края на годината сдружението ще натрупа нови към 500 млн. лева отговорности. “Знаете, че предходното държавно управление и Народното събрание не одобриха обезщетения за газ, това значи че бизнесите и топлофикациите действат без никакви обезщетения ”, акцентира Фандъкова.

Въпросите, които са били разисквани са три: преди всичко да се подсигурява отоплителният сезон на софиянци, на втори място дружно да потърсят краткосрочно решение за ликвидността на сдружението и на трето място министрите са били осведомени с проекта за рационализация на “Топлофикация София ”. “Договорихме се да работим дружно за неговата реализация. Вчера получихме писмо от министъра на енергетиката за съставяне на взаимна работна група. В нея ще вземат участие министерство на енергетиката, БЕХ, „ Топлофикация София “ и Столична община. В доста къс период да се направи проект за излекуване на сдружението, който включва и осъществяването и на проекта за модернизацията. ”, сподели Фандъкова.

Кметът на София съобщи, че през днешния ден е призован и председателски съвет в Столична община. Тя изясни, че е получила увещание за отоплителния сезон и изрази вяра, че всички политически сили ще излъчат представители в новосформираната работна група, която ще търси метод да усъвършенства положението на “Топлофикация София ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР